0.5 C
Ploiești
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Acasă Mozaic Minte, trup, suflet Murele Și calitățile lor vindecătoare

Murele Și calitățile lor vindecătoare

De-a lungul anilor, murele au fost o adevărată fascinație pentru oameni. Specialiștii spun despre mure că au un conținut de șapte vitamine, aproape tot complexul B, dar și vitaminele E și C cu o foarte mare concentrație. Apoi, aceste fructe conțin nenumărate mine­rale și oligoelemente, printre care fierul, seleniul, zincul, magneziul, potasiul și fosforul.

Micile bobițe de mure conțin și derivați ai acidului salicilic (considerate „aspirina de pă­dure„), la puternicii polifenoli, care au efecte antitu­morale și antivirale extrem de puternice.
Răceli, febră – pigmenții care dau culoarea specifică murelor (anto­cianii) te salvează de aceste probleme. Murele stimulează imunita­tea, iar principiile active atacă virușii, impiedicând multi­plicarea și infectarea celulelor sănătoa­se. Trebuie știut că aceste bobițe conțin și compuși ai acidului salicilic, adică substanța activă regăsită în aspirina care le dă un efect de scădere a febrei, de diminuare a dure­ri­lor de cap și musculare.
Cancer – aceiași pig­menți cu efecte antivirale au un efect anticancerigen remarcabil, potențat de vita­minele și mineralele cu proprietăți puternic antioxi­dante din mure, dar și fibrele pe care le conțin din belșug ajută la prote­jarea împotriva cancerului cu localizare digestivă, dar și al cancerului la sân, col uterin, cavității bucale sau de colon.
Constipație – alături de zmeură, murele sunt fruc­tele cele mai bogate în fibre alimentare, care acțio­nează ca un piston, împingând materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici și zaharurile complexe ajută normalizarea florei intestinale.
Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal – se face o cură cu ceai de mure, minim două căni pe zi, frunzele de mur avand efecte cicatrizante și an­tiacide foarte bune.
Candidoza digestivă – antocianii prezenți în ele inhibă dezvoltarea acestui fung și ajută la eliminarea sa din organism. O cură de 12 zile cu aceste fructe reprezintă un tratament delicios ca gust și ajuta la restabilirea echilibrului microbiologic la nivelul întregului tub digestiv. Această cură este un bun adjuvant și în candidoza genitală.
Diabet – murele stabilizează glicemia, sti­mulează pancreasul, diureza și normalizează valorile colesterolului.
Alergie – murele sunt o sursă foarte bună de quer­citină, o substanță care diminuează reacția aler­gică, având efect antihistaminic și imunomodulator.
Ciclu men­stru­al neregulat, dureros sau hemoragic – cu 3-4 căni de ceai de mur, consumat zilnic, te vor ajuta în acest tratament și în toate hemoragiile abundente, ca adjuvant.
Degenerescenta maculară – conținutul mare de antociani și de vitamine, în special vitamina C și vitaminele din complexul B, recomandă murele ca pe un excelent mijloc de prevenire a acestei afecțiuni degenerative.
Îmbătrânire prematură – mai multe studii au arătat ca aceste fructe de pădure sunt ex­trem de bogate în substanțe cu efect anti­oxi­dant care protejează organismul de așa-nu­miții radicali liberi, care produc îmbătrânirea accelerată a țesuturilor, dege­nerarea ADN-ului și apariția diferitelor afecțiuni speci­fice vârstei a treia.
Mure – Contraindicații:
Femeile gravide nu au voie să consume mai mult de 100 de gr/zi. Persoanele care suferă de colită de fermentație sau de sindromul colonului iritabil vor consuma cu prudență aceste fructe pen­tru a preveni eventualele deranjamente intes­tinale.
www.sfatnaturist.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Ţara in care a apărut democraţia. 20 de curiozităţi despre Grecia

Grecia este ţara cu peste 2.000 de insule insorite şi iubite de turişti, poartă numele oficial de Republica Elenă. 1. Limba greacă este unică şi...

Whittier – Oraşul unde toată populaţia locuieşte în aceeaşi clădire

Populaţia oraşului Whittier, Alaska, locuieşte în aceeaşi “casă”. Singura clădire, cunoscută sub numele de Turnurile Begich, are 14 etaje şi funcţionează ca un oraş...

24 IANUARIE – EVENIMENT CU O DEOSEBITĂ SEMNIFICAŢIE ISTORICĂ

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române Anul acesta sărbătorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, în contextul continuării acţiunilor instructiv-educative dedicate Centenarului...

CUM ÎI PROTEJEZI PE PRICHINDEI

N-ai cum să-ţi creşti copilul sub un clopot de sticlă, oricât ai dori să-l aperi de relele din lumea înconjurătoare. Când vine însă vorba...

Casă mistuită de flăcări la Urlați

Pompierii militari au fost în alertă după ce un incendiu violent a izbucnit la o locuință situată pe strada Arioneștii Noi din localitatea Urlați....