vineri , 13 decembrie 2019
Home / Ocolul Pamantului / Mohammed cucereşte Berlinul

Mohammed cucereşte Berlinul

Potrivit datelor publicate de Gesellschaft fur Deutsche Spanche (GfdS – Societatea pentru limba germană), numele cel mai popular pentru nou-născuţii de sex masculin din Berlin este Mohammed, scrie breitbart.com, preluat de ActiveNews (Ştefania Brânduşă).
Astfel, Mohammed se situează pe primul loc în preferinţele părinţilor ca cel mai popular nume pentru băieţii nou-născuţi, cu toate variaţiile numelui, cum ar fi Muhammed sau Mehmet, scrie ziarul german Bild.
Numele a devenit, de asemenea, foarte popular în Bremen, unde se situează pe locul trei, după nume ca Ben şi Elias.
Chiar dacă Mohammed cel mai popular nume pentru copiii din capitala Germaniei, el nu se regăseşte printre numele cele mai răspândite din întreaga Germanie. Primele cinci nume cele mai populare din Germania pentru băieţi rămân: Paul, Alexander, Maximillian, Elias şi Ben.
Directorul general al GfdS, Andrea Ewels, crede însă că Mohammed ar putea ajunge în „Top 5” în preferinţele germanilor până în 2022. El atribuie popularitatea crescândă a numelui creşterii numărului imigranţilor de un milion, ajunşi începând cu 2015 în Germania din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
Şi alte ţări din Europa care s-au confruntat cu valul de migraţiune în masă prezintă schimbări similare în privinţa alegerii numelor în Austria, de exemplu, Mohammed a devenit al treilea cel mai popular nume pentru copiii de sex masculin. Încă din 2017, în Franţa, Mohammed este, de asemenea, considerat cel mai popular nume pentru băieţii aduşi pe lume în suburbiile cu migranţi din Paris, potrivit statisticilor publicate de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice (INSEE) din septembrie 2018. În Regatul Unit, numele a fost cel mai popular în Anglia şi Ţara Galilor timp de şase ani, potrivit unui raport publicat anul trecut.

Check Also

Cinci milioane de italieni, într-o sărăcie absolută

Se estimează că, în 2018, în Italia, existau peste 1,8 milioane de familii care trăiau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *