luni , 30 martie 2020
Home / Actualitate / MLPDA a anulat licitația pentru tramvaiele de la Ploiești

MLPDA a anulat licitația pentru tramvaiele de la Ploiești

Primăria Ploiești mai are mult și bine de așteptat până când va primi cele 20 de tramvaie noi, ce ar fi trebuit achiziționate din fonduri europene, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). Toate cele 6 licitații organizate de minister au fost fie anulate, fie amânate până la sfârșitul acestui an, deși achiziția a fost declanșată la începtul lui 2019. Deci la minister e nevoie de 2 ani pentru o simplă licitație! Asta dacă nu cumva, între timp, nu va pierde finanțarea europeană. Reamintim că, pentru a ajuta marile aglomerări urbane să scape de poluare, Comisia Europeană a lansat obiectul specific de finanțare 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, constând în achiziția de tramvaie și troleibuze, ambele considerate mijloace ecologice de transport public. În România urma să fie cumpărate, prin MLPDA, 86 de tramvaie: Iași-16, Craiova -17, Reșița -13, Brăila-10, Galați-10 și Ploiești 20. Licitația pentru Ploiești a fost la pachet cu cea pentru Galați și Brăila.
Valoarea totală a achiziției celor 40 de tramvaie a fost estimată la 320 milioane lei, iar deschiderea ofertelor era programată pentru 27 februarie 2019. Licitația a fost însoțită de o clauză suspensivă în sensul că, dacă vor lipsi resursele financiare necesare, aceasta va fi anulată fără ca participanții să poată avea vreo obiecție. Fără un motiv clar, care să fie și comunicat public, MLPDA a început să impingă cât mai târziu termenul de desemnare a unui câștigător.  Potrivit datelor prezentate în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), ultimul termen avansat până la care se va face evaluarea ofertelor este 31 decembrie 2020. La procedură ministerul a primit și două oferte, una de la firma turcă Durmazlar Makine și una de la Electroputere VFU Pașcani. Se pare însă că noua echipă guvernamentală a sesizat ceva nereguli și a decis până la urmă să anuleze licitația din cauză că nu s-ar fi prezentat oferte conforme cu solicitările din caietul de sarcini!

Distribuie:

Check Also

Percheziții la o persoană bănuită de mai multe tâlhării în Ploiești

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat o percheziție la domiciliul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *