3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img
AcasăMozaicMinte, trup, sufletMicul Prinţ a vizitat Ploieştiul

Micul Prinţ a vizitat Ploieştiul

Recent am participat sufleteşte la un spectacol de teatru, muzică şi grafică. Da, toate cele trei forme de artă au cocreat un mesaj pentru suflet. Spectacolul s-a numit „Micul Prinţ – spectacol pentru oameni mari” şi a fost susţinut de un trio actoricesc excepţional de talentat şi dăruit al proiectului independent Red Nose Society şi Rotari Entertainment.
Pentru a vă picta un tablou al modului de desfăşurare a spectacolului, vă voi descrie pe scurt dinamica. Cei trei actori de pe scenă au recitat texte din binecunoscuta carte a lui Antoine de Saint-Exupéry, alternând cu momente muzicale live. Fiecare dintre ei au interpretat vocal şi instrumental un repertoriu clasic al muzicii pop. În spatele lor s-au derulat desene grafice care ilustrau povestea.
Telegrafic, cam aceasta ar fi relatarea, însă acolo, în sală, combinaţia artistică oferită a creat o magie. S-au redeschis porţile magice ale înţelegerii copilăreşti autentice din fiecare din cei prezenţi. Nu conta dacă cineva a citit sau nu cartea, conta prezenţa sufletească din acel moment.
Micul Prinţ ne conduce spre inocenţa conştientă, spre locul viu al spiritului nostru, punându-ne în perspectiva lui şi luminând asupra modului în care percepem valoarea lucrurilor şi a oamenilor. Absurdul tarelor umane (aroganţa, lăcomia, setea de putere, egoismul) este disecat, apoi ne deschide ochii despre iubire, prietenie şi modul în care ele au nevoie de hrană afectivă permanentă. Conexiunea emoţională este îmblânzirea sufletească a omului viu.
Mi-am permis în paragraful anterior să pun o lupă raţională asupra mesajului, dar nu doresc să rup vraja lăsată în conştiinţa spectatorilor. Motivul? Arta deţine cheia intrării în interiorul inefabil al adevărului personal prin mijloace mult mai subtile şi mai eficiente. Este bine să acceptăm arta pur şi simplu, cu efectul ei de trezire şi vindecare.
La finalul spectacolului, publicul a aplaudat în picioare, iar unul dintre actori a ţinut un discurs care a ţintuit public aşa, ca la o predică. Îmi fac o datorie de onoare în a transmite mai departe către voi ideea discursului de final, fără a avea pretenţia redării identice.
Micul Prinţ ne reaminteşte de frumuseţea şi puterea spiritului nostru. El ne trezeşte din iluzia neputinţei dobândite care este hrănită permanent în societatea actuală prin mesajele negative din mass-media. Noi nu suntem fiinţe umane lipsite de forţă şi de speranţă, victime ale circumstanţelor vieţii. Noi suntem spirite vii, capabile de transformări, care subordonăm umanul limitat. Atâta timp cât rămânem autentici faţă de noi înşine şi conectaţi unii cu alţii, suntem creatorii propriilor vieţi.

Articol de Mihaela Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente