sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home / Actualitate / Meteoritul pe post de bolovan

Meteoritul pe post de bolovan

În 2015, David Hole căuta aur cu ajutorul unui detector de metale, în Parcul Regional Maryborough, lângă Melbourne, în Australia, o regiune cunoscută printre căutătorii de metale preţioase. A descoperit o piatră foarte grea, cu tentă roşiatică, pe care a luat-o acasă cu gândul de a o sparge, ca să verifice dacă nu cumva conţine aur în interior.
A încercat toate instrumentele posibile, ba chiar a introdus bolovanul în acid, dar nu a reuşit să-l spargă, arată ScienceAlert. Abia câţiva ani mai târziu, a aflat că piatra cu pricina este, de fapt un meteorit rar.
Descoperirea a făcut-o geologul Dermot Henry, de la muzeul din Melbourne, unde David a ajuns în cele din urmă, pentru a o verifica. În 37 de ani de când lucrează la muzeu, expertul a examinat mii de pietre. Doar două s-au dovedit a fi meteoriţi, a doua fiind cea de faţă.
Bolovanul găsit de David cântăreşte 17 kg, are 4,6 miliarde de ani, fiind prin urmare mai preţios decât aurul. A fost tăiată o mică bucată, pentru a fi analizat, şi s-a descoperit că are un conţinut mare de fier. Încă nu se ştie cu exactitate de unde a apărut meteoritul sau când. Se bănuieşte însă că ar proveni din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter şi că s-ar afla pe Pământ de o sută sau chiar de o mie de ani, se menţionează într-un raport.

Distribuie:

Check Also

Scandal la bloc. Trei dintre persoanele implicate în eveniment se aflau în autoizolare

Poliția efectuează cercetări cu privire la un incident care a avut loc, duminică noapte, într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *