fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Mozaic / Inedit / Mesia este la uşă

Mesia este la uşă

Mesia este la uşă

Israelul urmează să meargă la urne pentru a treia oară în mai puţin de un an, reaminteşte site-ul israeltoday.co. Este o situaţie fără precedent. Dar câţiva rabini de vârf spun că există o explicaţie: o astfel de agitaţie trebuie să prezinte venirea lui Mesia.
Rabinul Shlomo Amar (foto), fostul şef sefard al rabinilor din Israel, a declarat în cadrul unei adunări la începutul lunii februarie că lista semnelor semnificative din ultimul an pur şi simplu nu poate fi ignorată: Israelul pare incapabil să aleagă un guvern; preşedintele american Trump, cel mai puternic lider din lume, precum regele Cirus, a susţinut suveranitatea evreiască în Tara Făgăduinţei; regii lumii au venit în ianuarie a.c. la Ierusalim, pentru a onora poporul evreu. „Sunt lucruri la care nu am visat niciodată!”, a exclamat rabinul Amar. „Cum pot fi aceste lucruri interpretate, dacă nu ca pregătire pentru venirea lui Mesia?”, notează ortodoxinfo.ro.
Rabinul Amar a continuat: „Toţi marii rabini ai acestei generaţii spun că Mesia este pe punctul de a se revela. Toate semnele pe care profeţii le-au dat, toate semnele prezise în Gemara, Mishnah, Midrash, totul se întâmplă, eveniment după eveniment. Nu ne trebuie decât să rămânem puternici un pic mai mult timp.”
Apoi a cerut evreilor de pretutindeni să se angajeze în respectarea Torei, în special în păstrarea Sabatului. Iudaismul ortodox a învăţat mult timp că Mesia va veni doar odată ce toţi evreii vor sfinţi Sabatul.

Distribuie:

Check Also

USTUROIUL VERDE

ANTIBIOTICUL SI ANTIOXIDANTUL NATURAL DIN USTUROIUL VERDE Allium sativum este denumirea ştiinţifică a usturoiului, plantă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *