fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Actualitate / Medicul și omul de afaceri Dragos Anastasiu: Criza economică ar putea produce un dezastru chiar mai mare decât pandemia. Ajutăm medicii să-și facă treaba și protejăm angajații, dar reporniți rapid economia! Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/economie/medicul-omul-afaceri-dragos-anastasiu-criza-economica-ar-putea-produce-dezastru-mare-pandemia-ajutam-medicii-faca-treaba-protejam-angajatii-reporniti-rapid-economia-19342518?fbclid=IwAR1X_2vgdggDUuhI8J0rL8155n05xhBlZBJZrwMOcvdDPB5joy0KeHIzaw8 Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Medicul și omul de afaceri Dragos Anastasiu: Criza economică ar putea produce un dezastru chiar mai mare decât pandemia. Ajutăm medicii să-și facă treaba și protejăm angajații, dar reporniți rapid economia! Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/economie/medicul-omul-afaceri-dragos-anastasiu-criza-economica-ar-putea-produce-dezastru-mare-pandemia-ajutam-medicii-faca-treaba-protejam-angajatii-reporniti-rapid-economia-19342518?fbclid=IwAR1X_2vgdggDUuhI8J0rL8155n05xhBlZBJZrwMOcvdDPB5joy0KeHIzaw8 Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Repornirea economiei în noua realitate în care atenția pe igienă și distanțare ne vor acompania trebuie să se întâmple înainte să avem de-a face cu costuri imense, care le vor depăși cu mult pe cele provocate de epidemie, crede medicul și omul de afaceri Dragoș Anastasou. El spune că va urma o criză economică ce va produce un dezastru mai mare decât pandemia, iar singura soluție ca efectele ei să fie diminuate este să fie repornită rapid economia. Fără doar și poate, sănatatea oamenilor este prioritatea numărul 1 a tuturor, dar ceea ce, însă, nu trebuie să se uite este că sănătatea costa, iar pentru a putea păstra anumite standarde de sănătate e necesar ca economia să funcționeze, oamenii să consume și cu toții să plătească impozite. “De peste opt săptămâni avem companii care nu mai au deloc încasări, cele din turism fiind primele și cel mai dur afectate. De peste cinci săptămâni suntem în stare de urgență, oamenii stau preponderent în casă și multe firme din cele mai multe sectoare economice sunt închise”, spune Anastasiu. Urmările sunt, potrivit acestuia, dramatice, multe miliarde ron lipsesc din cifrele de afaceri ale companiilor, peste un milion de oameni sunt în șomaj tehnic și aproape 300.000 și-au pierdut de tot locul de muncă. Sute de mii de români s-au întors din străinătate și sunt și ei șomeri neînregistrați, 40% dintre IMM-uri și-au suspendat activitatea și peste 80% dintre firme își încetează activitatea în fiecare zi, afirmă omul de afaceri. El crede că încet, dar sigur, întreaga situație se îndreaptă, din punct de vedere economic, spre un drum fără întoarcere. România, crede Anastasiu, are nevoie urgentă de strategii sectoriale de ieșire din starea actuală, chiar dacă din punct de vedere medical încă nu există predictibilitate. Dar așa cum toate companiile lucrează cu scenarii, așa și economia are nevoie de ele. “Repornirea economiei în noua realitate în care atenția pe igienă și distanțare ne vor acompania trebuie să se întâmple înainte să avem de-a face cu costuri imense, care le vor depăși cu mult pe cele provocate de epidemie”, mai spune omul de afaceri.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/economie/medicul-omul-afaceri-dragos-anastasiu-criza-economica-ar-putea-produce-dezastru-mare-pandemia-ajutam-medicii-faca-treaba-protejam-angajatii-reporniti-rapid-economia-19342518?fbclid=IwAR1X_2vgdggDUuhI8J0rL8155n05xhBlZBJZrwMOcvdDPB5joy0KeHIzaw8

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Potrivit lui Dragoș Anastasiu, în toată această perioadă companiile au donat multe milioane de euro pentru zona medicală, iar unele s-au reprofilat și au început să producă materiale medicale. El a arătat că firmele sunt dispuse să ajute, dar ele trebuie ajutate, la rândul lor, să supraviețuiască, și asta nu neaparat numai prin ajutorul statului, ci fiind lăsate să lucreze. “Economia românească este fragilă. Resursele sunt reduse și, când încercăm să facem comparații europene, ne trezim iarăși pe ultimele locuri. Cu atât mai mult nu ne permitem să prelungim mai mult decât e absolut necesar starea actuală în care stăm în stand-by. Dacă nu vrem ca peste puțin timp să adunăm multe cioburi de pe jos, trebuie să ne suflecăm acum mânecile și să recuperăm ceea ce, oricum, am pierdut”, a adăugat omul de afaceri. Dragoș Anastasiu este medic de profesie, a absolvit Universitatea de Medicina Johann Goethe din Frankfurt și a practicat medicina între anii 1991-1995 în Germania, înainte să se repatrieze și să înființeze în același an grupul de firme Eurolines. În prezent este președintele Camerei de Comerț Româno-Germane și membru al consiliului director al Coaliției pentru Dezvoltarea României. Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Sursa: www.profit.ro

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *