fbpx
miercuri , 3 iunie 2020
Home / Actualitate / Masca devine obligatorie și în Prahova?

Masca devine obligatorie și în Prahova?

Mai multe județe din țară, printre care Galați și Vaslui, au impus, prin comitelele lor pentru situații de urgență, purtarea obligatorie a măștii pe întreaga perioadă a stării de urgență. Acest lucru este posibil să se întâmple și în Prahova. Asta în varianta în care Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va adopta măsura propusă de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova. Acesta a transmis: „Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în Prahova, în calitate de președinte al Consiliului Județean și în urma consultării cu prefectul Județului, Cristian Ionescu, dar și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), doctorul Bogdan Nica, am solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea unei noi măsuri cu caracter de obligativitate în județ, care să fie aplicată începând cu data aprobării ei.

-Începând cu data aprobării, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Prahova sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2;

-Măsura să fie aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu:

-Persoanele care nu pot să își achiziționeze măști sunt rugate să le confecționeze din orice material cât mai dens -de preferință bumbac- și să fie foarte bine spălate înainte de a fi purtate. (ex. fular, eșarfă etc.).

Distribuie:

Check Also

Consilierii PSD cer chirii mai mici pentru terasele de pe domeniul public

Întrebare: de piețari nu vă interesează dacă au pierderi, că și ei sunt agenți economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *