vineri , 21 februarie 2020
Home / Inedit / Maghiranul reduce spasmele

Maghiranul reduce spasmele

Ulei esenţial util în DURERILE DENTARE
Dacă te confrunţi cu dureri de dinţi, poţi folosi ulei esenţial de maghiran până ajungi la cabinetul medicului stomatolog. Acesta se prepară din 6 linguri de plantă uscată mărunţită peste care se toarnă 250 ml de ulei de floarea-soarelui, care se lasă la macerat 2 săptămâni. Se strecoară conţinutul şi se depozitează în recipiente de sticlă, închise la culoare. Se masează locul dureros cu 1-2 picături de ulei de maghiran.
Cataplasme cu efect CALMANT
Graţie proprietăţilor analgezice, sedative şi antiinflamatoare, cataplasmele cu maghiran sunt folosite în cazul spasmelor musculare, entorselor, problemelor circulaţiei periferice sau al durerilor articulare. Zdrobeşte câteva frunze proaspete de plantă, aşează-le pe locul dureros şi fixează-le cu ajutorul unei fâşii de tifon, lăsându-le să acţioneze minimum 30 de minute sau peste noapte.
Decoct pentru tratarea RĂCELII
Printre multiplele calităţi pe care le posedă, decoctul de maghiran este un remediu excelent pentru tratarea răcelii, a durerilor de gât şi a stărilor febrile. De asemenea, acesta combate migrenele, durerile abdominale, nevrozele şi se recomandă în tratarea anorexiei, deoarece stimulează pofta de mâncare. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită, care se pune la fiert în 250 ml de apă. După ce dă în clocot, se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se strecoară., Se beau 2-3 căni pe zi.
Infuzie pentru combaterea INSOMNIEI
Datorită efectului său sedativ, infuzia de maghiran alungă insomniile, combate stările de anxietate, reduce stresul şi stările de nervozitate. De asemenea, aceasta poate fi folosită pentru reglarea ciclului menstrual, eliminarea toxinelor din organism şi tratarea tulburărilor digestive, a cistitelor sau a rinitelor. Pune 1-2 linguriţe de plantă la 1 cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară. Bea 2-3 căni în fiecare zi, după mesele principale.

Check Also

Meteoritul pe post de bolovan

În 2015, David Hole căuta aur cu ajutorul unui detector de metale, în Parcul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline