fbpx
-3.2 C
Ploiești
sâmbătă, 16 ianuarie, 2021
Acasă Pamflet Mă doare-n băşcălie!

Mă doare-n băşcălie!

Întrebat ce ar putea face românii în noaptea de Revelion, secretarul de stat, Raed Arafat, a spus că aceștia pot „ieși pe balcon și se pot uita pe geam, la televizor.” Interesantă sugestie! Deci ce să fac, să pun televizorul pe balcon, ca să-l privesc de după geam sau să-l arunc direct afară, pe fereastră, dacă acolo nu am o terasă?
-Pe sub pat mă uit la Lună,
În cuptor privesc la stele,
Pe Raed îl rog să-mi pună
Marea Neagră pe sub perne!
Magistrații CCR au fost chestionați de jurnaliști de ce primesc două sporuri de stres: 5.660 lei brut spor de risc și suprasolicitare neuropsihică și 4.390 de lei pentru muncă în condiții vătămătoare (unde este inclusă și suprasolicitarea nervoasă). Hopa, drăguților, dacă lucrurile stau chiar așa, iar băieții ăia au epuizări la cap, asta explică multe din deciziile CCR!
-Văzându-i cum, în cazuri multe,
Par zombi ăia la Curte,
Zic eu, ca foarte mulți români,
Acolo-i casă de nebuni!

Șoșoacă a făcut obsesie pentru Iohannis. Ea zice că președintele va fi suspendat din funcție deoarece „are semnale” că „nu-l mai suportă nimeni”. Care va să zică, progresăm-progresăm! De la foști comuniști, habarniști și tupeiști am trecut direct la Hârci și Năpârci?
-Cu lațe răvășite, pe-o mătură călare,
Țipând din toți bojocii, ea a primit… semnale.
Ptiu, scuip în sân, asta o fi Strigoaia?
Sau și mai rău: a înviat Corcoaia?

Săptămâna trecută, înainte de a intra la negocieri cu PNL și UDMR pentru desemnarea premierului, formarea Guvernului și sfânta împărțanie de ciolane, co-președintele USR-Plus, Dan Barna, a grăit: „dacă iese fum alb e ok, eu am rumeguș în portbagaj”.
-La mișto are limbaj,
Vorba iese hap și jap!
Dar vezi tu că-n portbagaj
Ai…tărâțele din cap!

Pe 23 noiembrie, regele PSD, Marcel Ciolacu, declara: „voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială!” Declarația în sine era o minciună, că el oricum rămânea cu pensie nesimțită din mandatele trecute, dar chestia e că nici acum demisia lui nu e înregistrată oficial pe site-ul Camerei Deputaților.
-Minte cum deschide gura,
Minte treaz, când doarme dus,
El respiră cu miciuna,
De-aia Sus a și ajuns!

Mircea Diaconu s-a lăudat că de fapt el i-a format pe băiețașii ăștia dilii și conspiraționiști de la AUR și chiar s-a fotografiat lângă sigla lor, îndemnându-i astfel pe privitorii televiziunilor-canal să le dea votul.
-Mai mult politician pe scenă,
Iar în politică… actor,
E clar că Mircea are genă
Doar pentru rol de impostor!

Mass-media românească n-a priceput că titlurile apocaliptice nu mai țin: „dezastru în România”-pentru o ploaie obișnuită; „iadul alb pe șosele” pentru 2-3 cm de zăpadă; „bombă”- doar pentru că Ciolacu s-a văzut cu Orban; „cutremur puternic” pentru 2-3 grade pe scara Richter; „vine sfârșitul” sau „România ia foc” pentru o caniculă repetabilă vară de vară; „lovitură devastatoare” că doi inși au divorțat; „Tragedie fără margini” că îi moare uneia cățelul etc. Deunăzi, asta i s-a întâmplat unei fătuci care țipa că vine dezastrul:
-Încercând s-anunțe drama,
Că vin acuș doi fulgi de nea,
A leșinat când și-a dat seama
Că n-avea creierul la ea.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru infracțiunea de „lovire sau alte violențe” după ce, în 2017, l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu, în platoul televiziunii B1 TV. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București și nu este definitivă.
-Cu Goțiu să se bată
În idei vru nea Palada.
Cum nu are judecată,
A argumentat cu…palma!

Fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu, care n-a mai prins loc pe liste și un post de parlamentar, s-a ales totuși cu ceva: „Mitralieră” este cercetat penal de DNA pentru modul cum a obținut, în 2016, titlul de „Luptător cu Rol Determinant pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989”. Procurorii susțin că omul era în Pitești după fuga dictatorului, nicicum în Timișoara sau București, acolo unde s-au dat luptele „determinante” împotriva comunismului.
-N-aveți dram de manieră
Să-l jigniți pe complotist.
Cu a lui mitralieră
N-a zis că-mpușcă #rezist?

Cică în metodologia de mobilitate a personalului didactic pentru anul școlar 2021/2022 au dispărut ca discipline de sine stătătoare obiecte precum Istoria și Geografia, acestea fiind prinse cu denumirea de „Studii Sociale”. Cum ar veni, Ministerul Educației ar vrea să amestece cele două materii într-una singură. Mda, bre, e ca și cum ai pune uleiul peste apă și țuica în lapte.
-Profesor:
Despre lupta din Posada
Să-mi scrii iute pe hârtie.
Elev:
Ăsta nu știe-a preda:
Posada nu-i geografie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Ce (nu) a reușit să facă Alexandr Stoianoglo într-un an de mandat

Pe 29 noiembrie 2019 Igor Dodon semna decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcția de șef al Procuraturii Generale. Unii colegi și...

Șumudică nu o are mică!

Gura. Șumudică n-a avut niciodată gura mică. Dar nu cred că atunci când l-a adus cineva la vreun club, l-a luat direct de pe...

Petrolul Ploiești / Achiziții și un nou antrenor secund

Petrolul Ploiești se pregătește la turație maximă pentru reluarea campionatului Ligii a doua la fotbal. Elevii lui Viorel Moldovan au început cu un stagiu...

1,5 miliarde de dolari pentru Belarus

La Soci a avut loc mult aşteptata întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko, pe fondul crizei profunde de legitimitate politică din Belarus, o...

Accident pe DJ 102 B, în comuna Drajna

Accidentul rutier s-a produs în satul Ogretin, comuna Drajna, după ce un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, a...