1.8 C
Ploiești
joi, 25 februarie, 2021
Acasă Pamflet Ma doare-n bascalie! 1949

Ma doare-n bascalie! 1949

Cică Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, a angajat la Apele Române o fătucă, Simona Iancu se cheamă, care a lucrat ca ospătăriță, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă și, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviței. Deși ea zice că a terminat Facultatea de Chimie, se pare că nu știe să deschidă calculatorul și nu poate stabili care e malul drept ori stâng al unui râu. Bravo, dragă, de-ăștia oameni avem noi nevoie, în întrecerea capitalisto-românească spre… regres!
-Că-i pesedist sau liberal,
Năravul e la fel, vă spun.
La oricare partid, în general,
Apa trece, fătucile rămân.

Hopa! Ia uite ce scrie Vlad Mixich: „18.000 euro pe lună (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani și șefă la partid (PSD în cazul ei, dar… nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!”Mda… vorba aia, prost să fii, partid să ai!
-V-am zis de mii de ori popor stupid:
În țărișoara noastră totul este praf!
Talentul e să fii într-un partid,
În funcția supremă de… dactilograf!

Auzi, se spune că emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de marți seară, a spulberat pur și simplu ProTV și Antena 1. Cei de la Kanal D au fost pe primul loc, la nivelul întregii țări. Ediția care l-a avut invitat pe cântărețul de manele, Vali Vijelie, a fost urmărită de peste un milion și jumătate de telespectatori, care au stat așa, ca tolomacii, în fața micilor ecrane, să asculte chestii spuse de acest geniu galactic în… tolomăceli!
-Bravos, națiune! Deci așa îmi stai,
Cam la ăst nivel e a ta temelie,
Să stai gură-cască, la Denise Rifai,
Ascultând prostii à la Vijelie!

Mai multe tinere îmbrăcate în straie de călugărițe au început să oprească trecătorii, cerându-le să nu se vaccineze: „Nu vă vaccinați, nu acceptați serul în organism, refuzați pecetea Satanei după cele 7 vaccinuri, este cel cel mai mare genocid…” Ei, ce să zicem, ne mai facem bine?
– Să iei ser e genocid,
Zice o sfântă măicuță.
Te întreb însă rapid,
Dracu-ncape în sticluță?

După ce mai multe personalități publice au solicitat liderilor coaliției de guvernare să înceteze imediat orice dialog cu AUR, George Simion a pus sigla partidului pe fotografia cu Ion Rațiu și i-a ocorât pe intelectual: „Avem și noi un mesaj pentru această elită închipuită: noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor-așa ați fost, așa ați rămas.” După care le-a amintit ce a spus Rațiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” Nene, vezi, bre, că nu mai ești în galeria de fotbal, ai decăzut în alta, cea din Palatul Poporului!
-Din mormânt Rațiu se scoală
Să-i zică una nasoală:
Simioane, ești tânăr și-i păcat
Să ai atâta gol prin cap.

Muică, jale mare printre bugetari, după ce premierul Florin Câțu a anunțat că va tăia mai multe sporuri, cum ar fi pentru condiții vătămătoare de muncă, precum cele de antenă, calculator sau arhivă: „condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile. Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe (…) Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”.
-Să tai din sporuri? Un moment,
Ziseră trei specimene:
De acord, dar bagi urgent,
Un alt spor: sporul de lene!

Ionut Cristache, realizator al emisiunii Romania 9, de la TVR, susține că el nu este plătit din bani publici. Cristache, care s-a remarcat prin sustinerea PSD si atacarea DNA, are un salariu uriaș la această instituție publică: „Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate.
Mi-am făcut mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației. De asemenea, toate contractele sunt confidențiale.” A, Cristache, cum spunea Doru Zaharia în epigramă?
-Cu prostul cel needucat,
Din două vorbe ai scăpat.
Dar bătălii neîncetate,
Le dai cu ăl ce are carte.

Codrin Ștefănescu spune că „Liviu Dragnea nu se simte bine nici cu sănătatea, nici emoțional, nici pshihic! Se simte abandonat, uitat, neglijat! I-am spus aseară, la telefon, că nu trebuie să cedeze în fața sistemului! E iubit, așteptat de familie și prieteni, suntem alături de el! Am înțeles că nu e tratat pentru problemele de sănătate, nu se aplică nici o lege în ceea ce-l privește! Abuzurile continuā, nimeni nu ia poziție publică! Iau eu, dacă foștii colegi din partid sunt lași și se fac că uită! Are nevoie de susținere și de o vorbă bună.” Și, pe urmă, Codrin dă o adresă și ne invită să îi scriem lui Liviu la închisoare. Ceea ce ne grăbim să facem:
-Dragă Liviu, ce mai faci,
Te-au uitat ai tăi… Ciolaci?
Ți-au furat funcții, partid,
Casă, masă și bolid?
Nu fii însă disperat:
Pe Irina ți-au lăsat…

Tinerii români ajung să bea alcool în jurul vârstei de 13 ani sau chiar mai devreme, arată cel mai recent studiu privind consumul de alcool, tutun și droguri, realizat de Agenția Națională Antidrog în școli. 2% dintre elevii români consumă alcool, 5% fumează. La tutun cică depășim media europeană, care e de aproape 3 procente. Ei, cine zicea că nu ne putem și noi mobiliza, să facem un rezultat bun în UE?
-În trei decenii de muncă susținută,
Făcut-am Europa șah și mat!
Elevii noștri sunt ași și de ținută,
Fiindcă sunt primii la… fumat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Stadiul alimentării cu apă în localitățile din România

În statistica de la sfârșitul anului 2019, Prahova figura cu 94 de localități (14 orașe și 80 de comune) care dispun de sistem public...

Centre speciale de vaccinare pentru profesori

De ieri, în Prahova funcționează două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din unitățile de învățământ și creșe. Acestea sunt amenajate în cabinetul medical...

Ioana Ghizilă a cucerit Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe

Ploieșteanca Ioana Ghizilă, care a fost legitimată la echipa fanion de baschet feminin a municipiului Ploiești, a reușit o nouă performanță cu actuala sa...

FILARMONICA PLOIEȘTI, www.filarmonicaploiesti.ro

Concert Folcloric de Dragobete – 24 februarie 2021 Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” a Filarmonicii “Paul Contantinescu” vă așteaptă miercuri, 24 februarie 2021, de la ora...

TEATRUL „TOMA CARAGIU”, www.teatruploiesti.ro

SecȚia DRAMĂ Vineri, 26 Februarie, ora 19:00; Sambata, 27 Februarie, ora 19:00 - PREMIERA - Sala Teatrului Toma Caragiu Ti amo, Maria!, de Giuseppe Manfridi, regia:...

Petrolul Ploiești, prima “finală” câștigată pentru play off

Petrolul Ploiești a obținut toate cele trei puncte în epilogul rundei a 16-a a Ligii a doua la fotbal, impunându-se, pe arena „Ilie Oană”,...