5.6 C
Ploiești
luni, 26 februarie, 2024
spot_img
AcasăEditorialLI SE CITEȘTE INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ÎN OCHI

LI SE CITEȘTE INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ÎN OCHI

Nu e nevoie decât să îi privești în ochi și îți dai seama că nu sunt oameni simpli. Sunt puțini în țară așa, ca ei. Au ceva in pupile ce aduce a roboți. Nu știi când se gândesc la problemele țării, ale continentului, ale lumii ori… când nu gândesc.
Vă spun ceva, dar vă rog să nu mă judecați greșit. Nu sunt adeptul teoriilor conspiraționiste, da’ jur că-i bănuiesc că sunt conduși de o “inteligență artificială”.
Ei sunt artizanii progresului. Ei sunt cei care gândesc la binele nostru. Ei au proiecția României de peste 50 de ani. Și nu poți dobândi asemenea calități dacă nu ai o astfel de inteligență. Artificială.
Iohannis, Ciucă și Ciolacu, la toți trei li se citește asta în ochi. Pare că sunt posesori de inteligență, dar nu-i a lor. De aici și termenul de “artificială”. Nu transmit emoție, tocmai pentru că tot ce debitează nu e trecut prin vreun filtru personal. Poate că ar și virusa-o și cu virusul hoției, al prostiei sau al imposturii. Nu știu ce să zic…
Ați văzut cu toții ce cuprinde MARELE PROIECT NAȚIONAL de atragere de fonduri europene nerambursabile și, în cea mai mare parte rambursabile, cu dobânzi mult peste media celorlalte țări UE, pe scurt PNRR!? Sunt sigur că orbul găinilor a dat peste mulți dintre noi, la ideea că “multe miliarde” vin buluc peste țărișoara noastră.
Ei bine, prima “avalanșă” de bani (repet, cei mai mulți sunt luați cu dobândă) au început să vină.
Acum să vă țineți bine!!!
Inteligența artificială a celor care ne conduc a trimis la “marea inteligență artificială europeană”, pentru ce avem nevoie de bani.
Și citez din proiectele aprobate și care urmează a fi bugetate în Prahova. Realizare de: piste de biciclete (multe, foarte multe), auto electrice (la fel de multe), stații de încărcare electrice (pentru locuitorii din Tătaru, Lapoș etc), eficientizări energetice la instituții de stat, reparații la alte instituții de stat, apă-gaze-canal peste tot, mai puțin la cei care nu pot să se racordeze (din cauza sărăciei, deci… marea majoritate), camere de supraveghere în localități și restul, procente mici-mici de tot, pentru alte cheltuieli.
Astea sunt prioritățile țării!!!!
Știu că o să fie și oameni bucuroși. Și pe bună dreptate. Treaba cu canalul și apa sunt chestiuni ce țin de civilizație.
Dar nu asta e marea problemă. Ci faptul că “Inteligența artificială” care răzbate din ochii urmașilor lui Câțu a spus “că căruța” se pune înaintea cailor.
Nu am văzut un proiect care să aducă plus valoare. Adică bani! Un proiect de Parc Industrial. Un proiect de parteneriat public-privat pentru vreo fabrică. Nu am citit niciun proiect pentru dezvoltarea industriei. Sau pentru dezvoltarea reală a agriculturii- nu praf în ochi prin bani dați pe proiecte care frizează ridicolul cu măsuri de creștere a ponderii în piață (care piață!?) a agriculturii ecologice.
Cu alte cuvinte, nu se urmărește în niciun fel dezvoltarea economică a țării. Ci doar civilizarea și amenajarea ei, pentru a deveni un câmp bun și sigur de tranzitat, în care tiriștii și turiștii să se poată caza decent la localnici. Băștinași care să nu arate urât la suprafață.
În rest, tot țara contrastelor vom rămâne. Vom avea pe șosele, în același timp, mașini electrice, dar și căruțe…cu cai care se balegă pe asfalt, bio. Vom avea copii cu tablete, dar și din ce în ce mai mulți copii care nu merg la școală din cauza sărăciei. Vom avea piste de biciclete iluminate, dar nu vom avea lumină și căldură în case. Vom avea, la anul, cu 30.000 de bugetari în plus (așa a decis Ciucă acum două săptămâni), dar va crește numărul falimentelor firmelor românești. Vom avea camere de supraveghere dar, pentru că s-au amnistiat infractorii lui Dragnea “datorită” lui Iohannis, va crește numărul infracțiunilor…etc…etc.
Și pot continua până joia viitoare cu dovezile de “inteligență artificială” marca PSD-PNL, dar vine 1 Decembrie și vreau să nu îmi stric starea, ca să pot sărbători și astfel să oftic UDMR, o altă “inteligență artificială” străină.
La mulți ani, ROMÂNIA păcălită!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente