13.8 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăMozaicMinte, trup, sufletLemnul-Domnului (Artemisia abrotanum)

Lemnul-Domnului (Artemisia abrotanum)

Conform părerii medicilor medievali, lemnul-domnului are un grad de eficienţă foarte ridicat, fiind considerat o plantă a vieţii, bună pentru toate bolile.
* Prin infuzare (o linguriţă de frunze, opărite cu 200 ml apă), se obţine un ceai care combate cu succes nevralgiile sau durerile de piept. El vindecă, de asemenea, astmul, tusea, durerile de spate şi stările de isterie.
* Macerat în vin (4 linguri de frunze şi ramuri tinere + 500 ml vin natural), lemnul-domnului are – în plus – un efect diuretic, purgativ, emenagog şi calmant (în cazul gutei).
* Când este ars, mirosul lui alungă şerpii, iar frunzele trecute prin foc vindecă rănile.
* Folosit ca băutură (o linguriţă de frunze şi ramuri tinere zdrobite se opăresc cu 250 ml apă), distruge viermii intestinali, iar fiert în apă, cu miez de pâine şi de gutuie, şi aplicat pe zonele bolnave, vindecă durerea sau inflamaţia ochilor.
* Combinat cu grăsime, lemnul-domnului facilitează extragerea din piele a aşchiilor şi spinilor. Pus sub pernă, stârneşte pofta de dragoste, iar consumat cu băutură, neutralizează toate obstacolele ce i-ar putea sta acesteia în cale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente