6.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img
AcasăEditorialLEGEA “DE PORC” A PORCULUI

LEGEA “DE PORC” A PORCULUI

Nu săriți!
De data asta nu atac direct…porcu’.
Deși știu că vă clocotește sângele în vene după ultimele măsuri fiscale, aducătoare de măriri de taxe, după tăierea folosirii la bunul plac a numerarului, adică a banului de hârtie…și după toate imbecilitățile “frumosului” guvern bicolor (maro închis cu maroniu deschis).
Sau, cel puțin, nu eu atac porcul. Ci, onor, tot Ciolacu și ai lui sunt capul răutăților. S-au gândit ei să-și bage râtul…pardon!, îmi cer scuze!, m-a luat valu’… Deci, s-au hotărât dolofăneii care conduc țara să intre și în gospodăria amărâtului de la sat, care abia leagă traiul de la lună la lună.
Și ce s-au gândit acești Robin Hoodzi trași pe dos, care iau de la săraci ca să dea la bogați?
Să nu-i mai dea voie lui Nea Ion să taie și să vândă porcii pe care îi crește, cum poate, un an de zile, ca să stopeze evaziunea fiscală.
Băi por…pardon!, domnilor guvernanți, Nea Ion iese din iarnă cu banii ăia. Bani pentru care nu stă cu mâna întinsă la voi. E prea mândru. Și prea harnic.
Și pun pariu că și la 80 de ani e mai curajos și mai drept ca voi.
Iar dacă îndrăzniți să puneți copita la el în bătătură și să-i băgați legea voastră strâmbă în ogradă, pun pariu că are pregătite și butelie și paie și sare, ca să vă pârlească șoriciul ăla gros.

Nu v-ar fi rușine!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente