”A fi împreună este un început. A rămâne împreună este un progres.
A lucra împreună este un succes!”
Henry Ford
În urmă cu mai bine de un an, colega mea, Virginia-Elena Păiș – psiholog și psihoterapeut, îmi spune :”Noi vom scrie o carte”.
Mă uit la ea cu drag și îi spun :”Super!” Care noi?”, ”Noi două și alți psihologi care vor dori să ni se alăture”.
Ce a urmat? Panică. M-am speriat. Cum adică să-mi scriu eu povestea? Cine sunt eu? Da, de ce? S-au activat toate sindroamele posibile și imposibile, a lu` Impostoru`, a lu` Sabotoru `, a lu` Salvatoru`, și așa mai departe .
”Cum să stai pe mai multe scaune”, este o carte care s-a născut din dragoste pentru oameni și este o confirmare a faptului că PUTEREA LUI ÎMPREUNĂ este reală și poate schimba percepția despre psihologi, despre feminitate, despre concurență, despre viață în general.
Proiectul de suflet al colegei și prietenei mele Virginia Păiș, a prins aripi pe 25 octombrie 2024, într-o superbă zi de toamnă, și noi co-autorii cărții coordonate de ea, asemenea.
Credeți că este ușor să coordonezi 14 oameni împrăștiați în toată ţara plus unul în Germania?
Cu siguranță nu, dar nici imposibil, dacă vrei cu adevărat să realizezi ceva și exact așa se numește povestea Ginei – ”Nu există nu se poate!”. Subscriu.
Virginia – Elena Păiș, Cristina- Irina Budurin, Renata Marilena Maftei, Tatiana Ștefăni Bălc, Crina Lăcrămioara Modiga, Gabriela Neagu, Luiza Stefania Ionescu, Cătălina Daniela Vlad, Cristiana Manuela Bacalu, Ionela Lorena Neculau, Angela Cabaua, Radu Ștefan Bălănescu, Georgiana Cristina Grigore, Amalia Georgiana Reichelt, Monica Vasile, sunt cei 15 psihologi care, au lăsat armurile la o parte și au scos la lumină, nu doar vârful icebergului, ci și partea întunecată și grea de sub apă, cea care nu se vede la suprafață, demontând miturile conform cărora, psihologii ”TREBUIE” să fie puternici, ei nu au probleme, nu sunt vulnerabili, și sunt un fel de semi-zei care au puteri și baghete magice.
A lucra împreună este mult mai eficient decât a vorbi împreună, și cu siguranță mult mai constructiv este să fii inspirat sau motivat, decât să te compari sau să îl invidiezi pe cel de lângă tine, mai ales într-o meserie unde judecata nu are ce să caute.
Foarte frumos a scris în prefață cărții, doamna Loredana Marin, jurnalist și autor de carte: ”Strigătele sufletelor celor 15 povești de viață din această carte, au format un dans al motivației și al vindecării pentru cititori. Sunt povești grele care însă, ele au transformat durerea în zâmbete, având toate un mare laitmotiv: CONȘTIENTIZAREA.”
Da! Când ştii cum este «să fii împreună» și bine cu tine însuţi, nu mai este atât de dificil «să fii împreună» cu celălalt, să nu-l mai vezi concurent, ci aliat.
«Cum să stai pe mai multe scaune»- 15 psihologi, 15 poveșți, 15 exercițîi terapeutice, este nu doar un vis împlinit pentru Gina și pentru noi, nu doar o carte cu și despre psihologi, ci un buchet de inspirație și motivație pentru oricine își dorește altă viață, mai frumoasă, mai conștientă, mai echilibrată, dar nu a avut curaj …încă…să facă primul pas spre ceea ce îi este menit să devină cu adevărat.
Viața nu se măsoară în numărul respirațiilor sau a bătăilor inimii, ci a momentelor care îți taie respirația sau a celor când simți că-ți sare inima din piept de bucurie .
Așa a fost lansarea cărții noastre, un moment din ăla de pus în rama sufletului.
Aproape 100 de oameni dragi au simțit emoțiile noastre, și ne-au ajutat să le depășim, la o lansare de excepție, un eveniment minunat organizat și moderat de Loredana Marin, într-o locație care a depășit orice așteptare, Schnitzel House Păulești.
Cum a fost?
Pentru noi a fost MAGIC!
Ce simțim?
RECUNOȘTINȚĂ și BUCURIE!
Mulțumim tuturor oamenilor faini care au fost alături de visul nostru!
Le mulțumim și celor care nu au fost fizic cu noi, dar gândurile bune și inima lor au fost cu siguranță acolo. Le-am simțit.
Știți care este cea mai mare bucurie dincolo de visul nostru împlinit? Faptul că o parte din banii obținuți din vânzarea acestor cărți, vor ajunge la Asociația copiilor cu Sindrom Down din Ploiești, locul de unde a pornit acest vis.
Schimbarea, creșterea, dezvoltarea, nu sunt întotdeauna evidente, concrete sau liniare, și în niciun caz nu se întâmplă peste noapte, dar dacă ne dăm voie să ne bucurăm de călătorie în sine, să îmbrățișam toate momentele, bune sau mai puțin bune, să realizăm că sunt o operă în lucru și că drumul este înainte și nu înapoi, nu există ”prea tărziu” pentru a schimba GPS -ul viețîi noastre, spre destinația pe care o dorim, o visăm și o merităm.
”Ziua în care am iubit femeia din oglindă a venit mai târziu, dar conștient și fără cale de întoarcere. A fost acea zi în care am conștientizat că
mi-am îndeplinit un vis aparent imposibil acum câțiva ani, și anume să mă iubesc necondiționat.” (Cristina- Irina Budurin, ”Cum să stai pe mai multe scaune”)
CARPE DIEM!
Vă îmbrățișez cu sufletul,
Psih. Cristina-Irina Budurin