fbpx
duminică , 24 mai 2020
Home / Mozaic / L-am găsit pe actorul din „Tânăr şi neliniştit” care a lăsat visul american pentru România!

L-am găsit pe actorul din „Tânăr şi neliniştit” care a lăsat visul american pentru România!

Are un fizic de invidiat la proape 60 de ani, iar timpul pare că a încremenit pentru el. Zâmbește, e optimist și e îndrăgostit iremediabil de români și de România. Howard Dell mărturisește că dacă și-ar derula filmul vieții înapoi, ar face din nou aceeași mișcare: s-ar muta tot aici și ar încerca să își pună în aplicare planurile.
Poate că nouă ni se pare surprinzător, dar pentru celebrul actor, care a bifat apariții pe marile ecrane în pelicule cu Halle Berry sau alături de Steven Segall, nu e nimic ieșit din comun.
„ Ceea ce voi, de aici din interior, nu vedeți, văd eu, care vin dintr-o cu totul altă cultură, iar România este într-adevăr minunată”, mărturisește bărbatul jovial din fața mea. Are detașarea unui om care a văzut multe la viața lui și care a trăit la fel de multe.
Imaginați-vă că la 45 de ani, un simplu telefon i-a întors canadianului destinul cu susul în jos. De ce? Pentru că până atunci, până când medicul l-a întrebat dacă are afacerile în ordine și are testamentul făcut, Howard Dell era un adevărat star al cinematografiei americane.  În momentul în care a aflat că suferă de două afecțiuni rare ale ficatului și că mai are doar 3 luni de trăit, juca deja de patru ani rolul detectivului Troy Hawkins în cel mai longeviv și cel mai popular serial de televiziune – «Tânăr şi neliniştit».
„Pe fiecare actor din show pe care l-am arestat şi interogat în acei patru ani, îl urmărisem pe vremea când eram la colegiu. Era suprarealist”, povestește Howard Dell.


O a doua șansă la viață, transplantul de ficat
Pe Howard Dell l-am găsit în apartamentul spațios din Dorobanți, unde tocmai s-a mutat. Avea nevoie de spațiu și acum are la dispoziție o cameră ca să își poată trata pacienții care vor să beneficieze de metodele de fizioterapie revoluționare pentru toți cei care au probleme cu circulația sangvină, aparatură și proceduri aduse tocmai din America. Vin la el oameni normali, dar și sportivi dispuși să se lase pe mâna canadianului care a făcut parte din celebra echipă de fizioterapeuți ai lotului olimpic american de atletism care i-a pregătit pe supercampionii de la sprint Maurice Green, John Drumond sau Donovan Bailey.
Howard Dell a bătut pe la toate ușile și se străduiește de câțiva ani să găsească fonduri pentru o clinică privată sau un club particular unde să pregătească atleți care să poată concura cu americanii, canadienii și alte forțe ale atletismului mondial. Se lovește însă de eternele hibe, de oameni reticenți la nou, de lipsa fondurilor și multe alte lucruri tipic românești. Dar cum una dintre ocupațiile lui este și aceea de speaker motivațional, speră că într-un final va reuși!
Iar exemplul cel mai bun este el însuși. Când medicul lui l-a anunțat că mai are puțin de trăit, Howard Dell și-a vândut tot ceea ce avea și a plecat în lume ca să-și caute leac. A fost în China, în Thailanda, în Europa, în Australia şi Noua Zeelandă. «Am făcut tratamente naturiste, homeopate, orice. Dacă cineva făcea pe undeva Voodoo, eram în stare să îi zic: Fă chestia asta pe mine. În loc să mor în 3-6 luni, am trăit doi ani şi nouă luni. Eram deja la spital, în comă, când a fost disponibil un ficat. Transplantul de ficat este un iad și, în același timp, e ca și cum ai câștiga la loterie… Nu știi dacă va fi bine sau cum o vei lua de la capăt. Sau dacă vei supraviețui… «, îşi aminteşte de acele clipe grele Howard Dell.


A participat la Vocea României!
Prima dată a venit în România invitat de Raluca Sandu, fiica fostului șef al FRF. Deveniseră amici, după ce o ajutase cu pregătirea pe vremea când era jucătoare de tenis. I-a plăcut și s-a mai întors. Apoi fiul cel mare al lui Ion Țiriac i-a cerut să-l ajute cu complexul sportiv ridicat în urmă cu câțiva ani. I-a oferit un job și canadianul a vrut să rămână aici.
S-a aventurat și  la talent-show-ul de la Pro TV. La Vocea României, a vrut să se distreze și s-a distrat. Pentru că pe lângă actorie, medicină și sport, Howard Dell știe și să cânte. Iar în martie, la anul, are propriul concert de jazz.
În paralel, pregătește un show, primul late night show de la noi în limba engleză. L-a căutat chiar Adrian Sârbu, fostul boss al Pro TV, care tocmai ce a lansat o altă televiziune, împreună cu Marius Tucă.
De lumea filmului nu s-a rupt definitiv însă. Când unul dintre luptătorii lui Eduard Irimia a vrut să participe la castingul pentru «Creed 2», managerii l-au căutat pe el. Florian Munteanu i-a fost prezentat lui Howard Dell înainte cu doua zile să meargă la audiție. «I-am spus lui Irimia că ar fi trebuit să vină cu două luni înainte. Dar iată că au fost suficiente doar câteva ore de training, de pregătire scenică, și l-a convins pe Silvester Stallone că este potrivit pentru rol», spune râzând Howard Dell.

Distribuie:

Check Also

5 leacuri contra crizelor de fiere

Durerea puternică resimţită în partea dreaptă a abdomenului, imediat sub coaste, este semn că suferi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *