11.3 C
Ploiești
joi, 23 septembrie, 2021
Acasă Ocolul Pamantului Kosovo, o gaură neagră

Kosovo, o gaură neagră

Kosovo reprezintă în continuare o gaură neagră şi un butoi cu pulbere, a declarat jurnalista şi scriitoarea italiană Maria Lina Veca, într-un interviu acordat pentru Kosovo online, consemnat de www.b92.net şi preluat de rador.ro.

Potrivit acesteia, o astfel de situaţie a fost cauzată de apariţia unui stat nelegitim, nerecunoscut de o parte semnificativă a lumii, de lipsa statului de drept şi a justiţiei, lipsa recunoaşterii crimelor comise de UCK (Armata de Eliberare Kosovo – n.r.) şi NATO, lipsa investigării şi a adevărului pentru aproximativ 2.000 de sârbi dispăruţi.
Lina Veca luptă deja de 20 de ani pentru adevărul despre Kosovo, riscându-şi propria viaţă încercând să trezească indiferenţa socială şi responsabilitatea instituţională, scrie portalul Kosovo online.
După ce Italia a fost printre primele state care au recunoscut Kosovo la numai trei zile după ce Parlamentul Kosovo a adoptat, la 17 februarie 2008, declaraţia de proclamare a independenţei, Lina Veca a fost unul dintre iniţiatorii petiţiei de a se anula decizia guvernului Italiei, adică prin care se cere Parlamentului să reconsidere recunoaşterea independenţei Kosovo.
„Până în prezent, Parlamentul nu a întreprins nicio măsură în legătură cu această solicitare, sub pretextul unei situaţii de urgenţă în sănătate; din cauza pandemiei de coronavirus totul a fost oprit, iar actualul guvern nu a fost ales de cetăţenii italieni”, susţine acum jurnalista. De asemenea, aceasta afirmă că toată lumea ştie despre crimele comise împotriva sârbilor pe teritoriul Kosovo şi Metohija, dar tace.
„Este în interesul multora să ascundă ceea ce s-a întâmplat, deoarece responsabilitatea organizaţiilor internaţionale, instituţiile, politicii şi opiniei publice este atât de mare, încât „iluminarea” ar fi foarte îngrijorătoare pentru aşa-numita misiune de pace, care este, de fapt, orice altceva decât una de pace”, a subliniat Lina Veca.
Ea crede că Kosovo este foarte departe de pace, deoarece nu există pace fără dreptate.
Jurnalista a publicat patru cărţi despre Kosovo şi Metohija, în care a descris peste 100 de destine ucise, sârbi dispăruţi şi mărturii şocante despre traficul de organe. Veca menţionează că între 300 şi 500 de sârbi sunt victime ale îndepărtării organelor vitale, destinate traficului internaţional cu organe. „Am căutat mulţi oameni răpiţi şi capturaţi cât timp acest lucru a fost posibil, în perioada în care exista speranţa că aceştia sunt în viaţă”, a spus aceasta.
Veca estimează că nu este în interesul nimănui să ceară să se stabilească responsabilitatea care ar putea fi enormă la nivel instituţional şi ridică întrebarea unde au fost Naţiunile Unite, KFOR şi poliţia internaţională în timpul în care avea loc traficul de organe umane foarte bine organizat. Totodată, ea crede că Dick Marty a făcut multe, ceea ce a fost posibil, dar, când mandatul său a expirat, în mod obiectiv acesta nu a putut face mai mult.
Vorbind despre dialogul dintre Belgrad şi Pristina şi mediatorii dialogului desemnaţi de UE şi SUA, Veca declară că nu există dialogul dacă nu este făcut pentru a se stabili adevărul şi ca să se facă dreptate şi dacă nu se porneşte de la presupunerea că Republica Kosovo este nelegitimă şi că Kosovo şi Metohija sunt o parte integrantă a Serbiei.
Jurnalista din Italia a povestit şi evenimentul când a mers la Vitin cu carabinierii, unde un număr mic de sârbi au rămas alături de preotul paroh local. Înainte de a ajunge în acea mică enclavă sârbă, au oprit duba şi mulţi copii albanezi s-au apropiat de ei în căutarea de dulciuri şi sucuri de fructe. Cu toate acestea, aceasta a observat copiii care au rămas deoparte şi doar se uitau şi nu cereau nimic. A întrebat carabinierii ce se întâmplă şi ei au răspuns că sunt sârbi şi că nu vor nimic. „M-am uitat la ei: erau slabi, mândri, îmbrăcaţi cu haine curate, educaţi. Părintele Dragan mi-a explicat că vor ceva, dacă acceptăm ceva în schimb, ceva ca un suvenir. Aşa a fost. Eu am primit ouă de Paşti şi lor le-am dat câteva dulciuri. În acea zi, am înţeles esenţa culturii sârbe, a civilizaţiei, a istoriei”, afirmă Veca.
Vorbind despre victimele din rândul soldaţilor italieni KFOR din Kosovo şi Metohija, din cauza consecinţelor uraniului sărăcit, aceasta a spus că este vorba despre un mare scandal şi că ea continuă să lupte pentru divulgarea acestor crime.
„Patru comisii parlamentare le dau dreptate soldaţilor, sute de hotărâri judecătoreşti în favoarea lor nu au fost încă aplicate, împotriva Ministerului italian al Apărării”, subliniază jurnalista. Aceasta le transmite sârbilor din Kosovo şi Metohija mesajul: „Kosovo este Serbia şi Serbia este inima Europei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Mai mare daraua decât ocaua!

Cam așa am putea spune, privind suma atribuită de CJ Prahova organizațiilor non-guvernamentale, pentru activități nonprofit de interes județean: 200.000 lei, cu o valoare...

CampaniA Ziarul Ploieștii: „Dăm toate peisajele din lume pe cele de acasă”

Istoria Mănăstirii Aninoasa-Argeș vine din anul 1677, când clucerul Tu­doran Vlădescu a ridicat bise­ri­ca pentru curtea sa boierească. Dar s-a întâmplat ca în acel...

Spitalul Municipal Câmpina redevine unitate suport Covid

Abia ce-și reluase de la 1 iulie activitatea normală, că Spitalul municipal Câmpina redevine unitate suport Covid. Deja, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri...

Încep lucrările de modernizare a școlilor din Sinaia

Primăria Sinaia anunță că a început prima etapă a proiectului Sinaia 3.0, în valoare totală de 4.599.703,49 euro, prin care se va reface mare...

Tragedia unor regimuri corupte

E aceeaşi poveste a corupţiei prezentă pretutindeni, din nou şi din nou. Puterea care în numele celor mulţi îi serveşte pe cei puţini. Actuala...

Revine „Bazarul copiilor”!

Asociația Mozaic Comunitar Ploiești anunță că se va relua Bazarul Copiilor, organizat de câțiva ani la Sala Sporturilor - Zona Turnului Parașutiștilor. Într-un comunicat...