joi , 27 februarie 2020
Home / Actualitate / Învăţăm prin proiecte educaţionale !

Învăţăm prin proiecte educaţionale !

A fi elev în secolul nostru este o provocare datorită formelor variate de învăţare. Iar Colegiul National Ion Luca Caragiale Ploiești știe să-și stârnească elevii prin proiecte europene menite să valorizeze cunoștinţele noii generaţii.
Proiectul Erasmus + À table citoyens ! De la culture alimentaire européenne aux enjeux humanitaires a continuat colaborarea Colegiului Naţional I. L. Caragiale cu Liceul Honoré D’Estienne D’Orves din Carquefou, Franţa început de aproximativ un an. Astfel, în perioada 12-18 ianuarie 2020, un grup format din trei cadre didactice : director adjunct profesor limba română Ilona Rizea, profesor limba franceză Moisescu Mihaela, profesor limba franceză Bucur Mihaela și 7 elevi caragialiști s-au deplasat la Carquefou, lângă orașul Nantes, pentru activităţi propuse de această instituţie școlară parteneră în proiect. Trebuie menţionat faptul că proiectul a fost lansat în luna noiembrie 2019, atunci când cadre didactice din Franţa, din Spania, din Lituania, din Republica Cehă și din România au participat la activităţi pe tema proiectului : alimentaţia la nivel european.
Luni, 13 ianuarie, elevii au început programul cu vizitarea liceului, participarea la activităţile sportive desfășurate cu profesorii de specialitate, precum și munca pe echipe în laboratoarele de informatică și de biologie.
Marţi, 14 ianuarie, toate echipele au lucrat un videoclip cu tema alimentaţia în propria ţară, iar elevii au vorbit despre obișnuinţele lor alimentare.
Miercuri, 15 ianuarie, a fost programată vizita la fabrica de conserve La Belle Iloise din Quiberon. Elevii au fost impresionaţi de tradiţia prelucrării peștelui începută în 1932, care s-a păstrat de-a lungul timpului. Muzeul fabricii, extrem de sugestiv, a constituit peisajul ideal pentru poze inedite. Picnicul care a urmat, precum și parcurgerea în autocar a drumului de pe coasta franceză din această regiune, au oferit ocazii de discuţii libere pe tema culturii alimentare.
Joi, 16 ianuarie, elevii au participat la vizita organizată de către colegii francezi în orașul Nantes : Grădina Botanică, Catedrala Gotică, Castelul Muzeu Reședintă a ducilor de Bretania, Mașinăriile de pe insula Nantes, Muzeul Jules Verne. Seara, în incinta liceului, a fost organizată Seara Erasmus la care au participat profesori, elevi și părinţi, un moment perfect pentru a exemplifica cultura culinară din fiecare ţară.
Vineri, 17 ianuarie, a debutat cu participarea pe echipe la cursuri. De asemenea, a fost organizată o dezbatere coordonată de Fan, student chinez în Franţa, care a propus discuţii referitoare la tema proiectului, dar a și dat exemple concrete din parcursul său educaţional .
Pentru elevii colegiului această experienţă a fost o oportunitate să interacţioneze cu reprezentanţi ai comunităţii străine, să dezvolte relaţii sociale, și a avut un impact benefic în dezvoltarea lor personală.

Check Also

Nou rector la UPG Ploiești

Pe 24 februarie s-au încheiat alegerile pentru funcția de rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline