12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăActualitateÎncep lucrările la pasajul Sinaia Nord

Încep lucrările la pasajul Sinaia Nord

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru pasajul suprateran de la Sinaia Nord, care va avea o lungime de 382 de metri și va fi realizat la ieșirea din stațiunea Sinaia spre Bușteni. Reamintim că acest proiect, alături de pasajul suprateran de la Sinaia Sud și pasajele subterane (pietonal si rutier) de la Azuga și Comarnic fac parte din cadrul acordului de parteneriat încheiat în 2022 între CNAIR și Consiliul Județean Prahova. Din acest parteneriat fac parte și centurile ocolitoare Bușteni-Azuga și Comarnic, la ultimul lucrându-se deja de câteva luni. Pentru pasajul de la Sinaia Nord, Ministerul Transporturilor a avizat lucrări de 39 milioane lei, iar termenul de execuție este de 28 de luni. Soluțiile constructive de amenajare sunt:
-amenajarea a 2 benzi ale DN 1, unidirecționale, situate de-o parte și de alta a pasajului rutier superior, având fiecare lățimea părții carosabile de 4,50 m (2 x 4,50 m);
-realizarea unui pasaj rutier superior, cu 6 deschideri și lățimea de 10,80 m;
-amenajarea unui sens giratoriu la intersecția DN1-Bulevardul Ferdinand, sub pasajul rutier superior, cu raza insulei centrale de 12 m și lățimea căii inelare de 7 m (2×3,5m).

Articol de Maria Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente