fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Mozaic / Inedit / În vizită la „Casa de păpuşi”

În vizită la „Casa de păpuşi”

În spatele porţilor lagărelor de concentrare, inclusiv cel de la Auschwutz, s-a petrecut una dintre puţin cunoscutele orori ale naziştilor: deţinuţii torturaţi erau „răsplătiţi”, în bordelurile pentru prizonieri, cu partide de sex urmărite prin vizor de ofiţerii SS. Pentru a încuraja munca asiduă a deţinuţilor, Heinrich Himmler a ordonat înfiinţarea unor asemenea bordeluri în toate lagărele de concentrare din Europa. Planul straniu, implementat din octombrie 1941, oferea „bonusuri” deţinuţilor care lucrau din greu în cadrul lagărelor Mail Online notează că deţinuţii înfometaţi şi torturaţi, primeau câte o vizită la bordelul din lagăr, dacă ajungeau la o anumită performanţă.
Prima „Casă cu păpuşi”, după cum era cunoscută, a fost construită în 1942. În total, au fost construite 10 bordeluri. Printre cele mai mari erau cele de la Auschwitz, cum era bordelul „Puff” aflat în blocul 24. Conform emisiunilor, 1,1 milioane de persoane au fost ucise prin torturi oribile în cadrul lagărului de la Auschwitz.
Bărbatul însărcinat să implementeze planul a fost doctorul Siegfried Schwela. În cadrul unei întâlniri, acesta a oferit ofiţerilor instrucţiuni privind administrarea bordelului. Atât femeia, cât şi bărbatul trebuia să fie „curaţi”, femeile erau sterilizate şi doar „poziţia misionarului” era permisă. De asemenea, a cerut ofiţerilor SS să urmărească întregul act prin vizor, pentru a se asigura că femeile nu petrec mai mult de 15 minute cu fiecare prizonier. Regulile erau clare, femeile germane se puteau culca doar cu bărbatul german, în timp ce cele slave, doar cu bărbaţi slavi. Evreilor şi ruşilor le era interzisă vizita la bordel.
Femeile care nu erau evreice erau încurajate să întreţină relaţii sexuale cu ceilalţi deţinuţi, pentru a primi condiţii de trai şi hrană mai bune. Acestea trebuiau să aibă în jur de 20 de ani şi puteau avea între şase şi opt parteneri, de la ora 20.00 la 22.00. Aproximativ 21 de femei prizoniere lucrau în cadrul bordelurilor de la Auschwitz, denumite Sonderbauten (clădiri speciale). Ultimul bordel a fost deschis în 1945, anul în care cel de-al Doilea Război Mondial se încheia. În general, bărbaţii erau mult prea extenuaţi fizic sau bolnavi, pentru a întreţine relaţii sexuale. Iga Bunalska, din cadrul Auschwitz Study Group, a declarat că „ofiţerii SS veneau în clădire când ajungea un transport nou şi spuneau că vor oferi o muncă mai uşoară femeilor. Femeile se ofereau voluntare. Unele renunţau după ce aflau despre ce este vorba, dar majoritatea acceptau. Dacă o femeie era frumoasă şi sănătoasă, medicii o consultau şi apoi începea să muncească în bordel. Desigur, femeia nu trebuia să fie evreică”. „Femeile primeau o cameră călduroasă, mâncare bună şi haine scumpe confiscate de la persoanele decedate în camerele de gazare”.
Declaraţiile şocante ale prizonierilor au fost descoperite de Auschwitz Study Group din cadrul muzeului din Polonia. Unul dintre prizonieri, Josef Szajna, îşi aminteşte că „bordelurile făceau parte din modul în care ofiţerii SS doreau să chinuie deţinuţii. A fost construit pentru a umili oamenii. Era doar un alt exemplu al cinismului şi cruzimii germane”.

Distribuie:

Check Also

Piața Sârbească (Gheorghe Boldescu)(VI)

Clucerul Gheorghe Boldescu – familia Se cunosc puține informații despre familia din care provine. Știm …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *