10.7 C
Ploiești
vineri, 3 decembrie, 2021
Acasă Ocolul Pamantului În Europa, din ce în ce mai multă cocaină

În Europa, din ce în ce mai multă cocaină

După o încetinire cauzată de epidemie, afacerea cu droguri a revenit în forţă, poate chiar mai bine ca niciodată, anunţă Naţiunile Unite, care avertizează că acum există mult mai multe droguri şi traficanţi. Motiv pentru care garda nu trebuie lăsată jos, scrie Euronews, citată de rador.ro.

Cocaina aflată în circulaţie este de două ori mai pură decât acum 10 ani şi până şi canabisul conţine mai mult THC, o substanţă narcotică.
În prezent, din cauza pandemiei, foarte multe droguri sunt pur şi simplu expediate. Un fenomen care explică şi intensificarea controalelor în centrele de distribuţie din Austria.
„Astăzi, cu ajutorul câinilor anti-drog, am interceptat 40 de colete – spune Jurgen, care lucrează în departamentul de prevenire din Viena Nord. Am găsit diverse substanţe, cum ar fi noi droguri camuflate în săruri de baie, dar şi ecstasy şi canabis.”
Biroul Naţiunilor Unite pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Criminalităţii (UNODC), cu sediul la Viena, monitorizează situaţia. În ultimul deceniu, numărul consumatorilor de droguri din întreaga lume a crescut cu o cincime, iar pandemia a încetinit traficul doar temporar. „A existat o încetinire a sechestrărilor, vânzărilor, livrărilor” – spune directorul executiv al UNODC, Ghada Waly: „Numai că piaţa drogurilor s-a adaptat rapid, iar cantităţile sosite în Franţa au crescut”.
„Cocaina reprezintă cea mai mare problemă. Înainte, piaţa era dominată de mafia italiană. Acum sunt amestecaţi în asta şi traficanţii din Balcani, astfel încât rutele de distribuţie au devenit mai numeroase.
Cocaina a devenit mai ieftină în Europa şi în acelaşi timp este mai pură şi în cantităţi mai mari. Aceasta este principala noastră preocupare. Trebuie să sporim cooperarea internaţională şi schimbul de informaţii între ţări”.
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, numărul consumatorilor de droguri va creşte cu 11% în acest deceniu. Mai ales în Africa. O tendinţă care poate fi însă contracarată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Lucrările la CN „I. L. Caragiale”, preț majorat pentru a treia oară

Șantierul este programat să se deschidă la anul Ce înseamnă să nu faci o investiție la timp! Vom vedea exemplul clar al proiectului «Restaurare parțială...

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte...

Patru noi locuri de joacă, în Ploiești

Rominserv, companie membră a K.M.G. International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești, urmează să amenajeze 4 locuri de joacă în oraș, pe strada Gh....

Turcia nu poate fi jandarmul SUA în Afganistan

Erdogan, care a făcut declaraţii după şedinţa cabinetului său, a dat vestea opiniei publice: ”Ne-am înţeles cu Biden asupra faptului că nu avem nicio...

Scrumiere stradale, în Ploiești

Luna trecută, municipalitatea anunța că, în baza unui parteneriat cu British American Tobacco, va începe programul „Alege asumat un oraș curat”. Ei bine, mai...