12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăActualitateImaginea care a cutremurat planeta: Regina, singură în strană la funeraliile soțului

Imaginea care a cutremurat planeta: Regina, singură în strană la funeraliile soțului

Prințul consort Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost condus pe ultimul drum după o ceremonie pe care chiar el o gândise. Fanfara a cântat muzica aleasă de Ducele de Edinburgh, iar în cortegiul condus de prinţul Charles şi prinţesa Anne care a plecat de la Castelul Windsor spre Capela St. George s-au aflat toții fii defunctului, cât și cei doi nepoți, William și Harry.

În strană însă, Regina Elisabeta a II-a a rămas singură în strană, fără alți membri ai familiei în jur, încercând astfel să se respecte protocolul impus de Covid. Imaginea cu puternica suverană plângându-și soțul, fiind surprinsă în timp ce își ștergea lacrimile, a cutremurat planeta.

Regina i-a scris soțului ei și o scrisoare, pe care a lăsat-o pe sicriu. Ce anume a așternut pe acea foaie, nu știe nimeni, decât Majestatea Sa s-a semnat așa cum doar Ducele de Edinburgh i se mai adresa, adică Lilibeth.

Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

În timpul procesiunii funerare, dar și pe durata slujbei, prinții William și Harry nu au stat unul lângă celălalt.

Și asta pentru că, după perioada agitată, după interviul acordat de Meghan și Harry unde s-au spus niște lucruri care au condus la tensiuni între cei doi frați, familia regală a dorit să evite orice fel de gest care ar fi stricat funeraliile.

Ceremonia a fost emoționantă pentru toată lumea. Regina Elisabeta și-a șters lacrimile în capelă. Iar fiul cel mare, prințul Charles, a plâns când a mers în spatele sicriului în biserică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente