joi , 27 februarie 2020
Home / Actualitate / Iezuitul american, apărător al comunităţii LGBT, în audienţă la Papa Francisc

Iezuitul american, apărător al comunităţii LGBT, în audienţă la Papa Francisc

Papa Francisc l-a primit, la reşedinţa Santa Marta, pe iezuitul american James Martin, cunoscut pentru ideile sale deschise faţă de homosexuali şi lumea LGBT şi autor al mai multor cărţi revoluţionare în care descrie o Biserică cu braţele largi şi cu o evoluţie puternică, scrie Il Messaggere.

În trecut, capul Bisericii Catolice a fost deseori criticat pentru ideile sale. Şi de această dată, pe reţelele sociale a izbucnit o controversă puternică. Criticii Papei Bergoglio se întreabă de ce Pontiful a acordat această audienţă, în timp ce cei patru cardinali care şi-au exprimat îndoieli doctrinare cu privire la documentele papale nu au fost niciodată primiţi în toţi aceşti ani.
Iezuitul a descris lunga audienţă, care a durat aproximativ 30 de minute, rezumând într-un tweet bucuria pe care a simţit-o împărtăşind speranţele şi provocările lumii LGBT: „Un păstor minunat”. Martin a adăugat că s-a simţit „încurajat şi mângâiat” de Sfântul Părinte, adăugând că audienţa acordată este un semn clar al atenţiei Bisericii asupra lumii gay.
Martin este directorul publicaţiei America, o importantă revistă a iezuiţilor din Statele Unite. Printre lucrările pe care le sugerează de mai mult timp Vaticanului se află şi schimbarea Catehismului, al cărui text consideră atracţia dintre persoanele de acelaşi sex ca fiind ceva natural.
Polemicile au fost aplanate de „Societatea americană a lui Isus”, care a precizat că a fost vorba de o întrevedere între fraţi: „Nu au existat probleme politice pe ordinea de zi, nu au existat strategii ascunse, ci doar o conversaţie onestă pentru a înţelege care este cea mai bună modalitate de abordare a celor ce se simt marginalizaţi, aşa cum cere spiritul în care operează Biserica din zilele noastre”.

Check Also

Nou rector la UPG Ploiești

Pe 24 februarie s-au încheiat alegerile pentru funcția de rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline