6 C
Ploiești
miercuri, 27 octombrie, 2021
Acasă Editorial IAR ASTA O SĂ NE COSTE SCUMP!

IAR ASTA O SĂ NE COSTE SCUMP!

Editorial de Marius Marinescu

    Indiferent ce subiect abordăm astăzi, totul se reduce la un singur lucru…la bani. Au dispărut, aproape în totalitate, situațiile în care nu este în centrul atenției, în spatele crizei, ori motiv sau scuză altceva decât banul.

   Infecția cu COVID are un puternic substrat financiar. Vaccinuri de bilioane de dolari, teste de triliarde de euro și măști de miliarde de lei.
Ruperea guvernării are în spate un război de zeci de miliarde de euro de la UE, bani care nu ajung decât pentru unii, nu și pentru alții.
Lupta din PNL este pe bani mulți și sifonați de noul val în detrimentul vechiului val, mufat și el de ani de zile la pușculița bugetară.

   Liberalizarea pieței energiei are ca scop îmbogățirea și mai și a deja bogaților din energie. Cățărarea la putere a PSD are ca scop aceeași acaparare a banilor publici, nicidecum bunăstarea noastră. Vedem istoria liderilor lor, mai mici sau mai mari, de la nivel central sau local, multimiliardari ajunși, din prea multă lăcomie, la pușcărie.

   Privatizările fabricilor, listările la bursa inexistentă, studiile de fezabilitate, retrocedările, reformele administrative, planurile de dezvoltare din economie, transport, sănătate ori învățământ au fost mari tunuri financiare. Nimic bun pentru societate.

   Refugiații, năpăstuiții, alungații de războaie, de foc și boală sunt surse de bani pentru călăuze, polițiști, vameși, politicieni…

   Construcțiile de drumuri, deszăpezirile, gunoaiele, dezinfecțiile, planurile de urbanism nu au fost și nu sunt altceva decât surse de bani, nu de civilizație.

   Năstase, Vântu, Hrebenciuc, Stefan, Voiculescu, Cocoș, Dragnea, Olteanu, Luca, Tender, Timiș, Nicolae, Mitrea, Băsescu (fratele), Mureșan, Remeș, Sereș, Naghy, Fenechiu, Mischie, Ridzi, Copos, Solomon, Roșca Stănescu, Chiuariu, Banias, Bivolaru, Morega, Stan, Pandele, Pop, Diniță, Marko, Oprișan, Nicolescu, Mazăre, Constantinescu, Severin…etc etc…sunt doar 0,001 la sută din politicienii condamnați definitiv la închisoare, pentru o pungă mai mică sau mai mare de bani furați.

    Infracțiuni pentru care au stat “pitiți” câteva luni sau ani înjumătățiți de tertipuri avocățești, iar astea au fost motive suficiente pentru noul val de politicieni, dispuși să își asume pedeapsa de la intrarea în politică. De aici și gluma extrem de adevărată, cum că politicienii ar face bine, la intrarea în politică, mai întâi, să-și execute pedeapsa pentru ce o să fure și pe urmă să-și facă mandatul de primar, parlamentar sau orice altă funcție vizează pentru furăciune!

   Ei bine, se vede clar că totul are ca stăpân banul. Că e un lucru bun sau rău, grav sau mai puțin grav, de construit sau de dărâmat, de luptat sau de non-combat…după colț este BANUL! El corupe oameni, suflete, conștiințe, acaparează totul, cu el conduci, înfunzi, dirijezi, naști și omori, cu bani cumperi liniștea și, poate cel mai grav, cu galbeni am ajuns să cumpărăm iubirea, grija și atenția.

   Banul este valoarea supremă. Pe care, din păcate, am trecut-o înaintea tuturor celorlalte. Iar primii care au de suferit pe termen nelimitat, sunt propriii noștri copii. Pentru ei a devenit mai important brandul, cât costă, ce valoare are, dacă jucăria lui e mai tare decât a colegului, dacă are bani de buzunar mai mulți ca ceilalți, unde își face vacanța, nu cu cine, pentru ei banul a devenit un scop în sine, nu un mijloc. Noi, părinții, am ajuns să nu mai însemnăm repere sufletești ci surse.

   Iar asta nu are cum să fie decât DUREROS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Fotbal / ACS Petrolul 52 vrea mărcile Petrolul

ACS Petrolul 52 va participa la licitația privind atribuirea celor șase mărci Petrolul, decizia fiind luată în cadrul Adunării Generale. Licitația va fi organizată...

Londra nu a angajat homosexuali până în 1991

Diplomaţia britanică a prezentat recent scuze publice, pentru că a interzis recrutarea de persoane homosexuale până în 1991, o abordare „greşită” care a privat...

Se lucrează la o grădiniță nouă!

     Primăria Ploiești a emis ordinul de începere a lucrărilor de construire al noului sediu pentru Grădinița cu program prelungit nr. 38, de...

CJ Prahova și OMV Petrom, parteneriat în domeniul sănătății

    Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu și OMV Petrom, reprezentată de Adrian Nicolaescu, VP Refining Plan&Optimization, Supply&Logistics East, au semnat un memorandum...

    Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu...

Rafinăria Lukoil, oprită până pe 29 noiembrie

Lukoil a anunțat că rafinăria Petrotel, din Ploiești, intră într-o revizie programată, care va dura până pe 29 noiembrie. Administratorii societății au anunțat că...