fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / GRAND PRIX D’AMERIQUE 2020, PARIS… Cu prahoveni pasionaţi de trap, pe Hipodromul Vincennes…

GRAND PRIX D’AMERIQUE 2020, PARIS… Cu prahoveni pasionaţi de trap, pe Hipodromul Vincennes…

Eveniment sportiv de prim nivel mondial
Comparabil cu marile evenimente sportive ale lumii, din cele mai îndrăgite şi populare sporturi, „Marele Premiu al Americii” prilejuieşte cea mai importantă cursă de trap a lumii ce se desfăşoară în Franţa, la Paris, pe Hipodromul Vincennes, în ultima duminică din ianuarie, anul acesta pe 26 ianuarie 2020.

Istorie, tradiţie, admirabil spectacol
„Grand Prix D’Amerique” – „Marele Premiu al Americii” şi-a păstrat strălucirea an de an, din 1920 de când este organizat şi dedicat de francezi, cu respect pentru ajutorul primit de la americani în Primul Război Mondial. Tradiţionala reuniune găzduită de Hipodromul Vincennes, de la periferia Parisului a prilejuit ca întotdeauna un spectacol fascinant. Premiul Americii 2020 (acordat în cea de a cincea cursă, din cele 11 ale reuniunii), a fost precedat de un show cu majorete (cu ţinută în culorile drapelului american), însoţite de motociclişti pe „Harley Davidson”, iar înainte de startul în marea cursă, fanfara şi cavaleria Gărzii Republicane Franceze contribuind la admirabilul spectacol.
Face Time Bourbon, triumf în Premiul Americii 2020
Cal tânăr, care tocmai a împlinit cinci ani, Face Time Bourbon, având în sulky pe driverul Bjorn Goop (Suedia), a reuşit a 19-a victorie a scurtei sale cariere, care a însemnat şi cea mai mare victorie în Premiul Americii 2020, spre marea bucurie a antrenorului Sebastian Guarate (Franţa), a crescătorului Rainer Engelke (Germania) şi în mod special al proprietarului majoritar Antonio Somma (Italia) şi a coproprietarului Pierre Pilarski (Franţa). Cea mai importantă cursă de trap a lumii, cu premii totale de 1,6 milioane de euro, cu 18 cai la start (calificaţi prin cumul de puncte şi premii din curse preliminare, din opt luni anterioare…), printre care doi laureaţi (Bold Eagle 2016, 2017 şi Belina Josselyne – 2019), adevărată finală mondială câştigată de Face Time Bourbon (1’11’’5/Km), în luptă urmat pe podium de caii Davidson du Pont şi Belina Josselyn.
Eveniment hipic planetar, Premiul Americii 2020 (Ediţia 99…) a fost transmis live de către 36 posturi TV de pe patru continente, la acesta fiind acreditaţi 500 de jurnalişti, printre care ploieştenii Marian Puşcaş (Ploieşti TV şi Libertatea) şi Valentin Lazăr (Actualitatea Prahoveană).

Turfişti prahoveni la Paris, la flacăra pasiunii
Printre cei peste 40.000 de turfişti (iubitori ai trapului) aflaţi pe Hipodromul Vincennes din Paris, la Premiul Americii 2020, s-au aflat (cu efort…) la flacăra pasiunii şi distinşi prahoveni.
Alături şi cu sprijinul unui specialist cooptat în industria hipică „Le Trot” – bucureşteanul Cristiano Popesco (stabilit de peste treizeci de ani la Paris) s-au aflat jurnaliştii Marian Puşcaş şi Valentin Lazăr, oficialii de vârf – ing. Marian Manea (Preşedinte al Federaţiei Române de Trap), Ioana Dumitru (Preşedinte – Asociaţia Calului de Trap – România), Dermot Keelan (Director general Fortuna), care s-au întâlnit la Paris cu înalţii oficiali – Arnaud Ferragu, Philippe Thebaud, Emmanuelle Morvillers.
În grupul pasionaţilor prahoveni s-au mai aflat, la Paris, Cristian Ionescu, George Purcăroiu, Cristian Tudor, Călin Beldeanu, Daniel Murărescu, Mihai Ionescu, Puiu Neacşa, Mihai Mircescu, Andrei Roncu, Cristian Dumitru, Gheorghe Tănase precum şi Oana Popovici, Sorina Ionescu şi Lola Manea (ultima, distinsa doamnă, indicând primii cinci cai, sosiţi în „dezordine”, în principala cursă şi premiată cu o sumă cu trei zerouri…)
Grand Prix D’Amerique 2020, onorat de pasionaţi prahoveni din grupul cărora putea fi utilă şi prezenţa unui trimis al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti sau al Hipodromului Ploieşti…

Distribuie:

Check Also

A ÎNCEPUT PRIMUL SIMPOZION ONLINE AL FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE HANDBAL

Federația Internațională de Handbal a creat Academia Virtuală IHF, un element nou și inovativ pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *