fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Actualitate / Gata URGENȚA…DOAMNE AJUTĂ! Mai rea ALERTA?… DOAMNE FEREȘTE!

Gata URGENȚA…DOAMNE AJUTĂ! Mai rea ALERTA?… DOAMNE FEREȘTE!

După atâta “știință” dezbătută în viața publică, evident că adusă de valul Covid, care a făcut fiecare român “expert” în ceva…măști, viruși, conspirații, tratamente, măsuri de distanțare etc etc, se cade să tragem și o concluzie, hai să-i zicem…mistică. Asta ca să-i mulțumesc pe cei care, încurcați fiind de vreo întrebare la care nu au încă un răspuns bazat pe ceva “citit de ei pe undeva” și ușor însușit, se văd nevoiți să dea totuși un răspuns “pertinent”.

Și uite așa se separă apele celor două Românii majoritare. Pe de o parte cea care răspunde la întrebări cu “Doamne ferește!”, iar de partea cealaltă sunt cei care au pregătit un, la fel de profund, “Doamne ajută!”. Pesimiștii versus optimiștii. Evident, amândouă categoriile fiind credincioși creștini, apele se readună pe undeva. Ceea ce ne arată clar că singurele speranțe și soluții sunt așteptate să vină, la o adică, tot de la Cel de Sus. Nimic rău, nu!? Mai ales că demonizarea virusului justifică oarecum contramăsura divină. Ei și!? Ce este rău în asta, se vor găsi să întrebe unii. Care este problema că tânjim, până la urmă, după grația divină? Nimic!

Ceea ce este însă îngrijorător este faptul că în toată perioada asta ne-au fost impuse reguli și măsuri explicate pentru a ști ce avem de făcut în fața urgiei, indiferent dacă ne-a atins major sau nu- dar avem exemple negative în alte țări în care crematoriile s-au dovedit insuficiente- iar pe viitor, în cazul în care alt drăcușor de virus sau orice alt drac de situație ne mai iese în cale să ne pună viețile în pericol, ar trebui să avem răspunsuri clare, nu așteptări de origine divină. Și să nu mă înțelegeți greșit, cum că n-aș avea respect pentru credință, dar cred cu tărie că trebuie să înțelegem ceva din aceasta situație, cu atât mai mult cu cât relaxarea așa cum o vedem azi, s-ar putea să fie inamicul din umbră. Și anume că înainte să facă cineva ceva pentru tine, indiferent dacă crezi sau nu în existența pandemiei, mai întâi trebuie să faci tu ceva, mai ales că nu sunt lucruri care să îți facă rău, din contră, și anume: să te speli în continuare pe mâini cât de des poți, să păstrezi distanța, să te ferești pe tine dar și să îi ferești pe ceilalți dacă te simți bolnav, să respecți faptul că alții cred diferit decât tine și să nu le invadezi zona de confort, să respecți in general regulile impuse spre binele tău și al celorlalți…pentru că este o vorbă românească, tot cu rădăcini creștine, care te avertizează că “dacă tu nu faci nimic, Dumnezeu nu-ți bagă în traistă”.
Iar pentru cei care nu cred în existența virusului și a pericolului pe care îl reprezintă el pentru specia umană, dar care au totuși frică de ceva pe lumea asta, am și vorba “paza bună trece primejdia rea”.
Asta dacă nu ești un inconștient căruia i se potrivește de minune vorba “nu te pui cu nebunu’!”, pentru că el crede doar în Dumnezeul lui și încercarea asta cu virusul e o chestie de rezolvat direct între el și Cel de Sus. Dar și aici există o vorbă care se vrea să-l pună cât de cât pe gânduri, deși știu că nu-s mari speranțe (dar zic să încerc totuși), anume că “până la Dumnezeu te mănâncă sfinții!”. Iar asta nu poți ignora la nesfârșit. Pentru că altfel chiar te ia dracu’.
Amin! Zic.😉
ZPL-ALERTA, mai periculoasă ca URGENȚA?

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *