30.9 C
Ploiești
vineri, 21 iunie, 2024
spot_img
AcasăSportFotbal / Petrolul Ploiești, în anul centenar

Fotbal / Petrolul Ploiești, în anul centenar

Logoul oficial care va marca anul Centenar a fost lansat săptămâna trecută, alături de calendarul evenimentelor ce se vor derula, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de Petrolul.
În cadrul unui eveniment la care au luat parte o serie de personalități care au marcat istoria clubului ploieștean, logo-ul oficial al anului Centenar, creat de către Ionuț Cărbureanu, a fost dezvăluit, oficial, celor prezenți.
„Centenarul se deschide cu o sondă de petrol impunătoare, transmițând stabilitate și rezistență. Flacăra galben-albastră emană eleganță și pasiune, ilustrând o poveste de centenar, marcată de voință și perseverență.
Pe un fundal infinit evocând dimensiunile temporale ale istoriei, se conturează simbolurile clubului de-a lungul erelor, oferind o perspectivă coerentă și plină de semnificație.
În acest peisaj evocator, un lup “galben-albastru” stă atent, reprezentând discernământul și loialitatea în fața provocărilor.
Această compoziție rafinată și plină de contrast reflectă nu doar evoluția clubului, ci transmite și emoția adâncă a unei călătorii de un secol, sărbătorind nu doar realizările palpabile, ci și spiritul și trăirile ce au definit această excepțională sută de ani!”

Iată și o parte a acțiunilor programate pentru Centenar:
24-25-26 Mai 2024 – Turneul juniorilor
Stadionul „Ilie Oană” va găzdui o puternică întrecere rezervată juniorilor, la care vor participa reprezentantele cluburilor de tradiție, precum Rapid București, Steaua București, Dinamo București, Universitatea Craiova, UTA Arad sau Oțelul Galați.
Turneul va fi dedicat pentru categoria de vârstă 2012, iar toate meciurile se vor desfășura pe „Ilie Oană”, într-un adevărat festival al fotbalului juvenil.
În paralel, se va organiza și o competiție rezervată doar echipelor prahovene. Meciurile din fazele preliminare se vor desfășura pe terenuri din jurul Ploieștiului (Strejnic, Pleașa, Brazi), iar finalele se vor juca pe „Ilie Oană”.
30 iunie – Concert „Centenar”
Finalul lunii iunie ne va aduce un spectacol aparte. Pe 30 iunie, Cabron, Nico, Smiley, Puya și mulți alți artiști importanți ne dau întâlnire pe „Ilie Oană”, pentru un concert memorabil, un adevărat show de sunet și lumini.
6-8 septembrie – Meci de gală pe „Ilie Oană”
Evenimentul principal al manifestărilor dedicate Centenarului, o partidă de gală pe „Ilie Oană”, în compania unui adversar de calibru.
Sfârșitul lunii decembrie – Cupa „Moș Crăciun”
Vom încheia anul Centenar cu organizarea tradiționalei competiții juvenile Cupa „Moș Crăciun”. Turneul se va desfășura la Sala Olimpia și va reuni, ca de fiecare dată, cele mai bune echipe de juniori din județ.

Articol de Daniel Lazăr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente