3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img

Forţa feminităţii

Am avut parte de curând de o întâlnire cu un grup exclusiv feminin. Cadrul a fost organizat în scopul împărtăşirii experienţelor din mediul de afaceri ale unor invitate cu succes dovedit în lumea antreprenorială. Ideea în sine m-a făcut curioasă să particip, întrebându-mă cam ce fel de atmosferă se poate crea…
Timpul mi-a permis să asist doar la primul capitol al evenimentului, anume la discursurile inspirate din vieţile profesionale a trei invitate. Am să vă dezvălui ce contur a prins portretul femeii de succes menţionând nuanţele, punctual. Restul tabloului va rămâne la libera imaginaţie a fiecăruia dintre voi, cititorii. Aşadar, cum fac femeile afaceri?
Primii termeni auziţi au fost aceeia de implicare sufletească, bucurie şi pasiune, respect şi creativitate. Vă aşteptaţi la altceva? Poate hotărâre? Da, dar cu empatie. Fermitate? Da, dar cu zâmbet. S-a subliniat importanţa relaţiilor umane în a crea o afacere de succes. Încurajare, motivare, susţinere reciprocă, comunicare eficientă, ascultarea partenerilor, accent pus pe valorile umane de bază.
S-au lansat îndemnuri la urmarea visurilor şi a inspiraţiei, la încredere şi curaj. S-a făcut apel la solidaritatea feminină, la consecvenţă. Toate acestea în pofida realităţii recunoscute că întotdeauna va fi un preţ de plătit pentru a-ţi urma calea. Exemple: a rămâne mamă singură, a-ţi periclita sănătatea, a-ţi atrage oprobiul familiei etc. Dar aceste aspecte sunt asumate. Care ar fi cealaltă opţiune? Să renunţi la tine însăţi, să te pierzi. Pierderea ar fi de neconceput.
Cu sinceritate deplină, s-au enumerat luptele pe care o femeie le dă cu sine însăşi: lipsa de încredere, lipsa de autoapreciere şi de autogratitudine. Dar toate acestea se autoeducă. S-a vorbit despre vulnerabilitate ca bază pentru construirea autenticităţii. S-a vorbit despre ajutorul acordat altor femei ca mijloc de depăşire a propriilor limitări.
Reprezentând un potenţial enorm pe piaţa forţei de muncă, femeile sunt cele care coagulează comunităţile din care fac parte şi le orientează spre prosperitate. Dezvoltarea societăţii este direct proporţională cu punerea în valoare a spiritului feminin. Forţa feminină este ţesătura delicată a suportului emoţional, creat de generaţii întregi de femei şi dat spre îmbogăţire nouă, femeilor din prezent.
Pentru o femeie, regăsirea de sine se face prin a oferi bucurie, prin a se investi sufleteşte. Dar nu îi este simplu. Ştiţi despre sacrificiu de sine, disciplină autoimpusă pentru depăşirea obstacolelor? Când toţi se aşteaptă să eşueze, în timp ce în sine deja se luptă cu propriile îndoieli, o femeie învaţă lecţia de a nu renunţa. Pentru că nu poate stinge lumina interioară, ea are datoria supremă de a menţine torţa aprinsă şi de a o da mai departe.
Am plecat cu greu de la eveniment, luând cu mine un dar preţios: emoţia care construieşte. Delicat, dar temeinic. Multă, multă emoţie…

Articol de Mihaela Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente