marți , 7 aprilie 2020
Home / Mozaic / Flora Năstase, femeia care a făcut milionul de euro, dar l-a pierdut într-o zi, și incredibila ei poveste

Flora Năstase, femeia care a făcut milionul de euro, dar l-a pierdut într-o zi, și incredibila ei poveste

În contextul crimelor odioase de la Caracal, faimoasa Regină a Blănurilor își spune nefericita experiență cu procurorii care s-au ocupat de dosarul ei și încă cercetează, după 7 ani, cum a fugit un celebru broker în Elveția cu banii ei!

Am vizitat-o pe Flora Năstase în superba ei locuință din imediata vecinătate a parcului Herăstrău. La 64 de ani, rămâne aceeași doamnă cu subiect și predicat în propoziție, elegantă și rafinată, cu același aer aristocrat, dar nu arogant sau opulent, în ciuda decorului extravagant din imensa ei casă.
Este femeia care pe vremea comuniștilor a reușit să-și dezvolte în cvasi-ilegalitate o afacere burgheză, mizând pe dorințele ascunse ale doamnelor din elita proletară. Pentru că orice damă, indiferent de orânduirea socială, visează, spune ea, la un colier de perle și un mantou din cea mai fină blană. Flora Năstase a croit singură modelele și tot singură își găsea și materie primă. A început cu nutriile mamei sale pe care le hrănea ca să câștige un ban în plus cât timp a fost studentă. Și așa a dezvoltat un adevărat bussiness profitabil. A urcat în high-life-ul vieții mondene, legând adevărate prietenii mitice, precum a fost cea cu regretata Zina Dumitrescu.
Dar să ne întoarcem la povestea din zilele noastre și la distinsa interlocutoare care-și savurează cu mișcări desprinse din codul bunelor maniere cafea. O cafea foarte tare, fie vorba între noi, pentru că mie, una, mi-a luat-o inima razna de la primele înghițituri.
Cum a rămas într-o zi fără un milion de euro cash…
Bine, bine, ați putea spune, dar cum a ajuns să facă Flora Năstase un milion de euro. ,,Am vândut o proprietate a familiei pe care construisem un bloc, inițial, nu voiam să las tot, dar după ce am stat cu chirie în această casă pe care o vedeți, m-am îndrăgostit și am reușit să o cumpăr… Deci oricine poate să speculeze cât dorește, banii au fost câștigați corect, cinstit, la vedere, prin bănci, nu există niciun dubiu asupra provenienței…,, spune cea supranumită de show-bizz ,,Regina blănurilor,,. Zâmbește apoi și parcă ar mai vrea să continue, dar murmură doar: ,,Poate că a fost vorba despre o lecție, poate n-ar fi trebuit să mă despart de acel loc, Dumnezeu știe mai bine…,, continuă Flora Năstase.
Așadar, în 2010, doamna din fața mea era milionară în euro și s-a decis ca tot cash-ul depozitat în bancă să-l investească la bursă. Să-l joace, ar spune chibiții, însă vine și ne precizează că riscul era zero în toată povestea, iar banii îi erau garantați de controversatul broker Cristian Sima integral… După doi ani în care nimic nu anunța catastrofa din viața Florei, s-a întâmplat.
,,Am intrat în holul societății respective și doamna Bunea, directoarea, îmi spune: doamnă, Cristi a fugit cu banii! Pe moment, nu am înțeles ce se întâmplă, cu ai cui bani, de ce, cum și în ce mod…,,, povestește vedeta cu un nod în gât. Același nod în gât pe care-l va avea ani buni de atunci înainte de fiecare dată când trebuie să rememoreze crunta amintire.
De ce? Pentru că de 7 ani, deși are plângere penală, deși organul judiciar a constatat că are în față fapte penale cu autor cunoscut și documente dincolo de orice îndoială, dosarul se plimbă dintr-un parchet în altul, și bate pasul pe loc. Nici măcar faza de cercetare nu a fost încheiată și trenează. Tergiversează, ca să înțelegeți, iar dacă păgubita a îndrăznit să reclame în justiție acest fapt, s-a ales doar cu o amendă din partea prim-procurorului Curții de Apel. Și cu încă un an de amânări…
Petiție pentru adoptarea de urgență a unei legi prin care și procurorii să răspundă
,,Pentru mine este deja târziu, indiferent de soluționarea dosarului, este târziu să mai pot recupera un eventual prejudiciu, în condițiile în care un proces ar mai dura și ăla iar pe puțin 7-8-9-10 sau câți ani vor dori dumnealor… Dar vreau ca alți oameni, alte victime în situația mea să nu mai treacă prin ceea ce am trecut eu, să aibă dreptul să ceară socoteală procurorului de caz în instanță. Ce, credeți că dacă ne plângem superiorilor ierarhici ne vor da nouă vreodată dreptate? Nici gând…,, își explică Flora Năstase demersul.
Are ceva din fragilitatea unui personaj de epocă, dar și tăria unui om revoltat, supus la multe cazne și suferințe, după șocul de acum 7 ani. Pentru că indiferent că nu este un om sărac, ci doar fără lichidități, Flora Năstase a suferit un șoc, amplificat cu fiecare an ce trece fără ca nimeni să-i dea un răspuns. Nu dreptate, neapărat, ci un răspuns ca să-și poată relua viața furată odată cu acel milion de euro.
,,Înțeleg că m-a abuzat un rău-făcător, dar să mă abuzezi tu, stat, procurori, sistem de 7 ori mai mult? Trăim într-o domnie a abuzurilor, în care se face totul pentru protecția infractorului, în timp ce noi, victimele, plătitorii de taxe și impozite, nu avem niciun drept. Nici măcar cel de a fi considerați oameni. Și noi suntem oameni, și noi suferim… Haideți să vă spun un lucru: e halucinant când aud că acel presupus criminal de la Caracal a cerut apă rece de la frigider la locul crimei, că vrea tomograf… Eu am stat 9 ore la prima și singura declarație, pe un scaun, timp în care domnul procuror a mâncat, a băut apă și a savurat o cafea, pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă îmi trebuie ceva, dacă vreau să mă duc să îmi iau ceva… Iar când am vrut să îmi fac un tomograf în regim de stat, deși plătesc asigurare de-o viață, mi-a spus că nu sunt fonduri…,, continuă șirul narațiunii, iar ochii îi înoată în lacrimi.
Și cum ar fi altfel, când doar credința, fața întoarsă către Dumnezeu, ne spune ea, a salvat-o din ghearele depresiei. Fix de pe marginea prăpastiei, pentru că nu se sfiește să recunoască faptul că atunci când și-a dat seama că a rămas brusc fără bani să-și plătească factura la telefon, s-a gândit să-și pună capăt zilelor.
,,E o.k., să li se respecte drepturile acestor răufăcători, e firesc, dar cu noi cum rămâne? Nimeni nu mi-a trimis vreodată vreun răspuns, chiar dacă am solicitat să aflu oficial ce se întâmplă cu ancheta… Nimeni! Noi, victimele, nu contăm… În doi ani, am fost internată de trei ori la psihiatrie, sunt pe tratament intens, sunt…Dar credeți că îi pasă cuiva că am și eu dreptul la viața mea? Să fiți siguri că nu… Iar în tot acest timp, infractorul e bine-merci în Elveția, își dă copiii la școală pe banii mei, ba mai mult, culmea tupeului, vine și ține conferințe despre brokeraj și bursă aici, sub nasul organelor…,, își strigă Flora Năstase necazul.
Și pentru că nu e chiar o gospodină în drum, cum îi place să glumească – nu că ar avea ceva contra gospodinelor, ci doar folosește o metaforă – Flora Năstase bănuiește sau hai să îi zicem acuză chiar că cineva îl protejează pe Cristian Sima – care apropos, zilele acestea face recuperări la Băile Felix, deci e în țară, domnilor magistrați… Doar răspunsul unei cereri pentru o comisie rogatorie, cerută abia în 2014, le-a venit procurorilor după aproape un an! Iar la dosarul Florei Năstase, au fost conexate, în acest interval, alte 8 dosare. Femeia de afaceri suspectează dorința cuiva din structuri ca faptele să ajungă cumva la prescripție. ,,De 7 ani nimeni nu-l caută, deși el vine mereu aici și ne sfidează… Cine-l protejează pe acest om? Sau cine este acest om?,, se întreabă Flora Năstase.
Acum mai speră doar ca vocea ei să fie auzită, cu această petiție prin care cere adoptarea unei legi prin care și procurorii să poată fi trași la răspundere. Poate, crede ea, a plătit prețul acesta scump ca să ajungă să facă ceva și pentru ceilalți care n-au avut șansa să se facă ascultați.

Distribuie:

Check Also

Floarea Nopții Sfinte

Crăciunița (Poinsettia), originară din Mexic și supranumită Floarea Crăciunului, Steaua Crăciunului sau Floarea Nopții Sfinte, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *