12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăEditorialFIX LA INIMĂ, FRATE!

FIX LA INIMĂ, FRATE!

N-am cum să fiu altfel decât sunt. Adică, pot să mimez, pe termen scurt, o stare, dar nu mă ține mult.
Explodez în a fi eu.
Așa am fost crescut. Cu un fel direct de a pune problema și cu reacție imediată la vederea suferinței, bucuriei ori a nedreptății.
Ăsta-i și motivul pentru care nu pot să nu râd din tot sufletul, să nu plâng, ca un copil, sau să nu tac, în clipa în care ceva nu e în regulă.
Evident că asta vine la pachet cu reacții nu tocmai ușor de digerat din partea oamenilor care văd lumea diferit decât o văd eu.
Sincer vă spun, a trecut timpul când lucrul ăsta mă afecta și simțeam să reacționez. Probabil că e un soi de maturizare. Mai mult de atât însă, este puterea pe care ți-o dă libertatea câștigată în mod drept, de a spune fără echivoc ceea ce gândesc, dar mai ales ceea ce simt.
Toți cei din redacție îmi seamănă. Sau, mai bine zis, le semăn. Pentru că majoritatea sunt mai mari ca mine.
Și scriu din convingere sinceră, din pasiune și, mai ales, cu sufletul.
Suntem oameni care, înainte de orice, IUBIM. Oamenii, natura, dreptatea, sinceritatea, chiar și neputința, dar mai ales suntem topiți după onestitate. Tocmai de aceea, ni se urcă sângele la cap și ne tremură de nervi penița în mână atunci când vedem golănie, hoție, meschinărie, manevre și politicianism grețos și ieftin.
Din fericire, nu suntem singurii atinși de microbul ăsta. Da, sunt printre noi și multe putregaiuri. Avem însă în presă mulți confrați care nu păcălesc meseria. Asumați, nevânduți și cu foame mare de adevăr.
Pe scurt, sunt OAMENI CARE IUBESC OAMENII! Oameni care nu încearcă să îi păcălească cu titluri mari, șocante și mincinoase, pe care nu îi manipulează cu știri trunchiate, cu care nu se răfuiesc pentru treburi personale…etc. Știți voi!…

Pe oamenii care știu să iubească îi iubesc. Despre ei vorbesc. Pentru că doar cei care știu ce e iubirea nu pot face rău. Pentru că doar ei visează frumos. Pentru că ei vor numai binele. Pentru că numai iubind poți atinge neatinsul. Pentru că iubind, n-ai frică. Pentru că, scriind din inimă, atingi cititorul tot în inimă.
Așa că: IUBEȘTE, FRATE, dar și CONFRATE!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente