marți , 7 aprilie 2020
Home / Pamflet / FĂRĂ VIOLENȚĂ! TOTUȘI…MERGE O BĂTAIE MICĂ?

FĂRĂ VIOLENȚĂ! TOTUȘI…MERGE O BĂTAIE MICĂ?

Ce am observat la mine!? Că agresivitatea îmi dă o stare de tremur și interior și exterior. Vorbind cu un prieten psiholog, am ajuns la concluzia că reacția e dată tocmai de contramăsura disproporționată cu care aș gestiona eu o situație de forță. Cu alte cuvinte, nu știu să cântăresc corect un act de violență, fie ea verbală sau fizică, și tremur tocmai ca să echilibrez reacția și să nu fiu nici prea blând dar nici prea dur, așa cum îmi spune instinctul să fac.
Vorbind cu un alt amic, cunoscător în alde chacre, energii, șamani etc etc, mi-a descris următoarea imagine…”Marius, ești reîncarnarea unui justițiar final, pentru care nimic nu era prea crud în facerea dreptății”. Cum?…zic. „Da, ai fost poate chiar foarte violent, iar acum tremurul e dat de activarea ta ca ceea ce ai fost într-o viață anterioară, in fața conflictului.” Waw! Nu m-am gândit la asta, așa că am mai căutat. Unde? La un alt prieten bun, preot, care m-a sfătuit, auzind despre ce este vorba, să incerc să transform furia în iubire, iar tremurul în dragoste…ceea ce m-a blocat. Adică să ajung să asociez dragostea cu ceva furie și chiar cu o palmă obraznică la fund?…zic! „Ooo, nu”, zice taica părinte, „să te iubești mai mult pe tine iar când apare violența în preajmă să îți iubești starea, iar asta, în timp, te va ajuta să te echilibrezi”. Logic dar greu de făcut, părinte!

Pe bune acum, cu atâtea sfaturi, parcă o să îmi fie chiar mai greu să îmi împac reacția la violență cu părerile prietenilor. Vouă nu?…Chiar nu?…Știu că cititorii mei sunt oameni buni și blânzi, dar chiar nu vă vine câteodată să luați de perciuni câte un obraznic care face și desface el, pe munca și pe banii noștri, ițe politice prin amenințări și șantaj? Sau să îl urecheați pe cel care vă râde în nas, cocoțat pe bani furați tot de la noi? Ori nu vă vine să le trageți un bobârnac între ochi, celor care vin să ne mintă cu nerușinare că ei vor face tot ce e mai bun pentru noi, deși în ultimii 30 de ani tot ei și minciunile lor ne-au secat?
Vă întreb și eu ca pe niște prieteni, nu de alta dar, vorbind de năpârcile astea din politica de azi, iar m-a luat tremuratul. Și recunosc că, deși sunt total împotriva violenței, mai ales că suntem taman în 2019, parcă nu le-ar strica o bătaie mică…că doar nu degeaba stau cu bătăuși crescuți cu ură și nedreptate pe lângă ei în amiaza mare. Să nu se lase pe urechea bleagă! Zic și eu! Nu că fac!

Distribuie:

Check Also

Ma doare-n bascalie! PSD Prahova

Cei de la PSD Prahova se plâng că peneliștii din Măneciu ar fi organizat o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *