fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Fără ipocrizie!

Fără ipocrizie!

Îmi plac oamenii care își fac viața frumoasă și în condiții vitrege. Pun ei o fundă rahatului ca să îl facă să pară cadou. De ce o fac? De plictiseală poate, poate că au un simț artistic dezvoltat peste medie, pentru că așa s-au născut…cine știe!? E bine însă că o fac. Așa, cu zâmbetul amar, înceacă măcar să trăiască frumos.

Ceea ce mă intrigă este însă categoria cealaltă de oameni, care fac tot posibilul să își otrăvească viața cu rău și urât, uzând de argumentul suprem și anume, “adevărul lor!”, care este, invariabil și cel universal, și are în spate exemple din lumea civilizată de “așa nu!”, pe care noi, astăzi, trebuie să nu le repetăm. Și, de bine ce divinizăm până la absurd prostiile altora, mimăm cult, cu spatele drept și degetele adunate în aer, a expozeu simandicos și ferm, lecții de civilizație bune pentru alții. Afișăm pe toate gardurile, pentru toți proștii, avertismente și îndemnuri la a sta în casă, dar ieșim cu capul în pâmânt ca nu cumva să ne vadă vreun răspândac feisbucist, ne facem poze cu masca pe față deși nu avem nici pe dracu, ne spălăm cu spirt si în fund dar mâncam rahat cu gura plină, avem pretenții ca nu cumva să luam de la “vecini” boala dar scuipăm cu febră și spume la gură de la balcon, ne maimuțărim a dans italian la geam, dar nu am face nici cel mai mic gest de ajutorare a celor fără adăpost, care îndură foamea și frigul…și pot continua cu alte exemple de pseudocivilizatie și pseudogrijă și pseudoempatie.

Dar o să mă opresc aici și vă rog să încercați să aveți grijă de voi în liniște, să ieșiți din casă doar dacă e neapărat nevoie iar dacă o faceți, nu uitați să luați măcar un buchet de flori și să zâmbiți tuturor celor pe care îi întâlniți în cale.
ZPL-pentru suflete frumoase

Editorial Ziarul Ploieștii
Punctul pe Ț/ Marius Marinescu
www.zpl.ro
www.ziarulploiestii.ro

Distribuie:

Check Also

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ- partea 10

Construită să fie un exemplu de civilizație, clădirea Halelor Centrale a ajuns, asemeni întregului oraș, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *