fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Actualitate / Fără deplasări la medicul de familie

Fără deplasări la medicul de familie

În perioada stării de urgență, cardul de sănătate va fi suspendat, iar medicii pot elibera rețete online, pe email, a hotărât, ieri, Guvernul României. Consultațiile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, respectiv în pachetul minimal de servicii medicale, pot fi acordate și la distanță, prin telefon sau videoconferință, atât de medicii de familie, cât și de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultații/oră. Consultațiile medicale la distanță vor fi consemnate în registrul de consultații și fișa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, și va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical. Documentele vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Pe perioada stării de urgență, pacienții simptomatici de Covid-19 beneficiază de consultații, inclusiv consultații la distanță, realizate prin orice mijloace de comunicare, care pot fi acordate de medicii de familie și de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultaţii/oră. De aceste consultații beneficiază toate persoanele aflate pe teritoriul României.

În hotărârea de guvern se precizează că serviciile medicale și medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor cu Covid-19 și complicațiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, pe toată perioada stării de urgență și se suportă din bugetul Fondului național unic al asigurărilor sociale de sănătate.

Medicii de familie vor putea să elibereze prescripții medicale în continuare, pentru pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist, respectiv fără a mai fi necesară reînnoirea scrisorii medicale iniţiale. De asemenea, termenele de valabilitate ale biletelor de trimitere vor fi prelungite cu 90 de zile.

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *