marți , 7 aprilie 2020
Home / Actualitate / Executat la 33 de ani distanţă de pronunţarea sentinţei

Executat la 33 de ani distanţă de pronunţarea sentinţei

Un american condamnat la moarte în 1986 pentru o crimă dublă şi-a găsit sfârşitul în luna august a acestui an, pe scaunul electric. Decizia judecătorului a fost pusă în aplicare în închisoarea de maximă securitate. Riverbend din Nashville, Tennessee.
Stephen Michael West (56 de ani) a fost condamnat la moarte pentru că a ucis o mamă şi pe fiica ei în vârstă de 15 ani, în locuinţa lor, informează The Mirror.
Un grup de manifestanţi împotriva pedepsei cu moartea a asistat la execuţia criminalului, cântând imnuri religioase şi păstrând un moment de reculegere.
Avocaţii condamnatului şi-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că statul Tennessee a mers până la capăt cu acest caz, ei susţinând că bărbatul fusese diagnosticat cu probleme mintale şi că era un om credincios. Religios sau nu, West şi-a legat victimele cu mâinile la spate şi le-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit, anchetatorii susţinând că probele arătau anumite tăieturi de tip tortură.
Complicele ucigaşului a scăpat cu închisoare pe viaţă, pentru că, la momentul comiterii crimei, avea sub 18 ani şi şi-a recunoscut vina în instanţă.
Stephen Michael West a fost al treilea condamnat la moarte în statul Tennessee, care şi-a găsit sfârşitul pe scaunul electric în ultimele 10 luni.
În 2019, în SUA au fost executaţi, în total 11 condamnaţi, informează autorităţile.

Distribuie:

Check Also

Eutanasia este moral greşită

La sfârşitul lunii octombrie 2019, papa Francisc a primit în audienţă o delegaţie a celor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *