joi , 14 noiembrie 2019
Home / Actualitate / Executat la 33 de ani distanţă de pronunţarea sentinţei

Executat la 33 de ani distanţă de pronunţarea sentinţei

Un american condamnat la moarte în 1986 pentru o crimă dublă şi-a găsit sfârşitul în luna august a acestui an, pe scaunul electric. Decizia judecătorului a fost pusă în aplicare în închisoarea de maximă securitate. Riverbend din Nashville, Tennessee.
Stephen Michael West (56 de ani) a fost condamnat la moarte pentru că a ucis o mamă şi pe fiica ei în vârstă de 15 ani, în locuinţa lor, informează The Mirror.
Un grup de manifestanţi împotriva pedepsei cu moartea a asistat la execuţia criminalului, cântând imnuri religioase şi păstrând un moment de reculegere.
Avocaţii condamnatului şi-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că statul Tennessee a mers până la capăt cu acest caz, ei susţinând că bărbatul fusese diagnosticat cu probleme mintale şi că era un om credincios. Religios sau nu, West şi-a legat victimele cu mâinile la spate şi le-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit, anchetatorii susţinând că probele arătau anumite tăieturi de tip tortură.
Complicele ucigaşului a scăpat cu închisoare pe viaţă, pentru că, la momentul comiterii crimei, avea sub 18 ani şi şi-a recunoscut vina în instanţă.
Stephen Michael West a fost al treilea condamnat la moarte în statul Tennessee, care şi-a găsit sfârşitul pe scaunul electric în ultimele 10 luni.
În 2019, în SUA au fost executaţi, în total 11 condamnaţi, informează autorităţile.

Check Also

Meteoritul pe post de bolovan

În 2015, David Hole căuta aur cu ajutorul unui detector de metale, în Parcul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *