vineri , 3 aprilie 2020
Home / Actualitate / Este condusă lumea musulmană de fanatici?

Este condusă lumea musulmană de fanatici?

Greşit atribuit psihiatrului german Emanuel Tanay, textul cu titlul „De ce majoritatea paşnică este irelevantă” („Why the Peaceful Majority is irrelevant”) aparţine, de fapt autorului canadian Paul E. Marek. Deşi publicat pe 21 februarie 2006, pe blogul său, textul a început numai foarte recent să circule pe internet şi să capteze atenţia publicului.
În diverse pasaje ale articolului, precum cele de mai sus, autorul susţine că fanaticii eu preluat puterea şi că aceştia sunt cei care, în realitate, controlează afacerile publice la nivel mondial. Eseul lui Marek avertizează asupra pericolelor fanatismului islamic şi consideră irelevantă afirmaţia că marea majoritate a musulmanilor este iubitoare de pace.
În 2010 textul a primit replica lui Habib Siddiqul, care este de părere că Paul E. Marek dovedeşte o viziune destul de simplistă şi distorsionată asupra lumii musulmane şi că lucrurile ar fi mult mai complicate decât la o primă vedere superficială.
Iată argumentele celor doi, aşezate faţă în faţă.

 

DA „Experţii” şi „capetele limpezi” (cei care decid ce şi cum se comunică publicului) ne spun mereu şi mereu că Islamul este o religie a păcii şi că vasta majoritate a musulmanilor vrea doar să trăiască în pace. Deşi această incalificabilă aserţiune s-ar putea să fie adevărată, este total nerelevantă pentru noi. Este doar praf în ochi, menit să ne liniştească şi să diminueze cumva amploarea spectacolului fanatismului care cuprinde globul, în numele Islamului.
Adevărul este că, în acest moment istoric, fanaticii conduc lumea islamică. Că fanaticii mărşăluiesc. Fanaticii sunt cei care duc cele 50 de războaie în desfăşurare azi, pe glob. Fanaticii sunt cei care îi măcelăresc sistematic pe creştini sau grupurile tribale din Africa şi preiau treptat întregul continent înghiţit de valul islamic.
Fanaticii musulmani sunt cei care aruncă bombe, decapitează, asasinează sau ucid pentru „onoare”. Fanaticii ocupă moschee după moschee. Fanaticii musulmani sunt cei care răspândesc, lapidarea şi spânzurarea, violarea victimelor şi a homosexualilor. Fanaticii musulmani sunt cei care-şi învaţă copiii să ucidă şi să devină sinucigaşi-bombă.
Cel mai dus şi greu cuantificabil fapt este că majoritatea pacifistă, majoritatea „tăcută” este laşă şi stranie. Rusia comunistă era alcătuită din ruşi care voiau doar să trăiască în pace, totuşi comuniştii ruşi au ucis peste 20.000.000 de oameni. Majoritatea paşnică a fost irelevantă. La fel de paşnică era şi uriaşa populaţie chineză, dar comuniştii chinezi au ucis 70.000.000 de oameni.
Japonezul obişnuit, de dinaintea Războiului Mondial, nu era un sadic războinic. Totuşi, Japonia a ucis şi măcelărit de-a lungul Asiei de Sud-Est, într-o orgie criminală sistematică, 12.000.000 de chinezi, majoritatea omorâţi de sabie, baioneta şi lopata.
Şi cine poate uita Rwanda, care a sfârşit într-un măcel sângeros? Ar putea spune cineva că majoritatea rwandezilor nu erau iubitori de pace?
Lecţiile istoriei sunt incredibil de simple şi clare. Totuşi, în ciuda puterii noastre naţionale, ne scapă adesea tocmai esenţa fundamentală şi imaginea cea mai puţin complicată: majoritatea musulmană, iubitoare de pace, a fost irelevantă prin tăcerea sa. Iubitorii de pace musulmani vor deveni duşmanii noştri, dacă nu se vor ridica să vorbească, pentru că (…) se vor trezi într-o zi şi vor vedea că fanaticii au devenit stăpânii lor – şi sfârşitul lumii lor va începe. Iubitorii de pace germani, japonezi, chinezi, ruşi, rwandezi, sârbi, afgani, irakieni, palestinieni, somalezi, nigerieni, algerieni şi mulţi alţii vor muri, pentru că majoritatea paşnică nu a vorbit împotrivă până nu a fost prea târziu.
Credincioşii islamici au fost deja introduşi în şcoala publică din Toronto, Ontario şi da, chiar în Ottawa, în timp ce creştinismul a fost scos. (Din cauză că este o ofensă?! Pentru cine? În niciun caz pentru marea majoritate a canadienilor!).
Calea islamică este paşnică doar până în momentul în care intervin fanaticii. În Australia şi, într-adevăr, în multe ţări din lume, multe dintre alimentele cele mai banale au eticheta „halal” pe ele. Uitaţi-vă doar pe spatele unora dintre cele mai populare batoane de ciocolată şi la alte alimente de pe piaţă. Mâncarea din avioane are emblema „halal” pe ea, doar ca să mulţumească minoritatea privilegiată, care se extinde rapid, acum, în lume.
În Anglia, comunităţile musulmane refuză să se integreze şi acum există zeci de zone „Nu intraţi!” în cele mai mari oraşe din Regatul Unit, în care forţele poliţiei nu îndrăznesc să pătrundă. Acolo funcţionează Sharia, legea islamică, deoarece comunităţile musulmane care le ocupă refuză să recunoască legile engleze. În ceea ce ne priveşte pe noi, cei ce privim pasivi această desfăşurare fără precedent, trebuie să fim foarte atenţi la singurul grup care contează: fanaticii care ne ameninţă viaţa. Oricine se îndoieşte de gravitatea problemei contribuie la pasivitatea care-i permite să se extindă.
Aşa că vegheaţi şi reflectaţi asupra acestei avertizări, în speranţa că mii de oameni din lumea întreagă se vor gândi şi vor lua atitudine până nu va fi prea târziu! Fiindcă am rămas „tăcuţi”.

 

NU în opinia lui Marek, majoritatea tăcută este de blamat pentru ascensiunea pe care o cunosc extremiştii. Este un fapt demonstrabil istoric că doar un număr mic de persoane organizate a reuşit să contureze politica noastră mondială. Majoritatea tăcută merge până la urmă pe mâna partidului învingător. Aceasta nu e niciodată organizată, iar membrii ei nu devin agenţi ai schimbării.
Ceea ce se întâmplă în lumea musulmană nu e nimic nou de la colapsul Imperiului Otoman încoace. Avem tot felul de probleme la fiecare nivel al societăţii noastre.
Ceea ce moştenim azi este o jurisdicţie colonială, în care statele-naţiuni sunt formate din populaţii care nu trăiesc împreună şi sunt divizate între mai multe state. În marea majoritate a cazurilor, noii lideri emergenţi nu sunt reprezentativi pentru poporul nostru, sunt doar marionete ale unor interese. În numele democraţiei, ceea ce avem de fapt sunt instituţii democratice falimentare, puţin reprezentate la nivelul puterii politice, care se comportă ca şi cum ar fi primit moştenire statul pe care-l conduc. Aceasta este situaţia imorală în interior.
Apoi avem componenta externă.
Ca lucrurile să fie şi mai rele, ne vedem umiliţi în Israel prin unele dintre cele mai crâncene violări ale drepturilor omului comise de regimul sionist, nu doar necontrolat, ci chiar ajutat şi sponsorizat de Occidentul creştin şi de evreimea mondială.
Incapacitatea liderilor noştri de a lupta împotriva ameninţărilor externe şi servilismul lor lipsit de coloană vertebrală faţă de stăpânii de Vest au alienat sprijinul venit din partea maselor. Majoritatea tăcută a fost martoră la înfrângerea kemalismului, nasserismului, Ba’athismului etc, când a fost vorba să fie abordate problemele cotidiene care-i priveau. Astfel au căutat să se salveze. Iar acest vid este tot mai mult umplut de partidele islamice, grupuri religioase cu activităţi de ONG-uri sau centrate pe domeniul social. Aceasta este cauza care a condus la succesul Hamas şi al altor grupări asemănătoare în rândurile musulmanilor.
Nu toate aceste grupări religioase sunt violente. De fapt, ele sunt deseori mult mai democratice decât alţi democraţi seculari din lumea musulmană. Dar, în mod convenabil, ei poartă ştampila de „băieţi răi”, chiar „terorişti”, pusă de cheii intereselor străine, de mafiile care conduc lumea asta. Cu un asemenea epitet este foarte uşor azi să-i analizezi fiind binecunoscuţi şi finanţaţi de stăpânii din Occident.
O parte dintre musulmani, în majoritate tineri, sunt neobosiţi şi vor să atace esenţa problemei, chiar dacă sunt slab pregătiţi pentru aşa ceva.
În lumea noastră musulmană există doar un grup mic care gândeşte diferit faţă de marea majoritate.
Este o insultă la adresa inteligenţei să crezi că aceşti fanatici sunt acum pe val şi că au preluat leadershipul musulmanilor. Nu, nu încă. (…) Mult mai problematică mi se pare tăcerea aşternută cu privire la factorii care au condus la înmulţirea acestor fanatici. (…)
Paul E. MAREK, Habib SIDDIQ

Distribuie:

Check Also

Primăriile, obligate să dezinfecteze blocurile

Primăriile din toată țara au obligația ca, începând cu 31 martie, să asigure toate resursele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *