luni , 6 aprilie 2020
Home / Actualitate / Emil Calotă și Horia Toma, candidații ALDE la Primăria Ploiești și CJ Prahova

Emil Calotă și Horia Toma, candidații ALDE la Primăria Ploiești și CJ Prahova

Călin Popescu Tăriceanu a venit la Ploiești pentru a fi prezent la lansarea candidaților ALDE pentru Primăria Ploiești și președinția Consiliului Județean Prahova. Trebuie să recunoaștem că liberal-democrații vin cu două nume puternice, dar nu se știe dacă notorietatea candidaților va ajuta în vreun fel micuțul partid să obțină rezultate peste media națională a ALDE. Asta dacă nu cumva vom asista la cea mai spectaculoasă mișcare de pe scena politică locală și PSD să decidă să-i susțină pe cei doi candidați ai prietenilor de la ALDE: fostul primar și membru marcant al PSD, Emil Calotă, cooptat de curând direct ca vicepreședinte al ALDE, pentru funcția de primar al Ploieștiului și fostul liberal, primar, deputat și europarlamentar Horia Toma, pentru poziția de președinte al CJ Prahova. Cei doi grei ai politicii de altădată au și venit cu un soi de promisiuni.
Emil Calotă, singurul care a reușit să câștige, în Ploiești, două mandate consecutive de primar, a declarat: „Primul lucru pe care îl voi face la primărie va fi, cu specialiștii pe care îi avem, să punem la punct master planul pentru depoluare, care întâi va intra în dezbatere publică și care apoi, până la sfârșitul anului, va deveni program de acțiune. Este promisiunea mea pentru ploieșteni dacă îmi vor acorda din nou încrederea.”
La rândul său, Horia Toma, primar în perioada 1996-2000, a spus: „Consider că pe mine mă pot descrie cel mai bine faptele, rezultatele activității mele profesionale și politice. Despre mine pot sta mărturie sutele de elevi aflați pe toate meridianele lumii, de care România este mândră; locuitorii municipiului Ploiești care în timpul mandatului meu au beneficiat de autobuze și tramvaie noi, locuri de joacă și locuințe pentru tineri; cetățenii județului Prahova și ai țării pe care i-am reprezentat cu demnitate în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu pot decât să-i asigur pe cei care îmi vor da votul că voi rămâne același om al faptelor, atașat ideilor liberale, același om drept de dreapta.”
Apropo de „dreapta” clamată de prof. Horia Toma: este foarte puțin probabil ca alegătorii să mai meargă, scuzați expresia, „după fentă” ori să-și imagineze careva că voturile vor fi luate din contul PNL, în condițiile în care ALDE a însoțit, la nivel național, toate politicile, inclusiv cele
anti-justiție, ale PSD. Așadar, avându-se în vedere această asociere, mai degrabă ALDE va „fura” voturi de la electoratul de stânga!

Distribuie:

Check Also

Ceapa verde

DEREGLĂRILE HORMONALE POT FI ECHILIBRATE CU CEAPĂ VERDE Folosită în toate anotimpurile, ceapa este foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *