fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Ocolul Pamantului / Egiptul vrea să oprească explozia demografică – 2 copii sunt de ajuns

Egiptul vrea să oprească explozia demografică – 2 copii sunt de ajuns

„Doi sunt suficienţi” – acesta este sloganul primei campanii de planificare familială, lansate de guvernul de la Cairo. O strategie similară cu cea a fiului unic din China lui Deng Xiaopind, care a reuşit să blocheze creşterea demografică. Principalul scop al guvernului de la Cairo este cel de a schimba mentalitatea în mediul rural, de a informa femeile mai puţin instruite şi de a pune la dispoziţie toate metodele contraceptive. Cultura islamică nu interzice planificarea familială, tradiţia fiind cea care determină familiile sărace să aibă mulţi copii. Părinţii speră că, la bătrâneţe, fiii vor avea grijă de ei, iar, în afară de asta, la munca pe câmp sau în micile activităţi comerciale e nevoie de mână de lucru. Din acest motiv, tranziţia demografică este mai lentă decât în alte ţări din Orientul Mijlociu, cum ar fi Turcia sau Iranul.
În Egipt, numărul de copii per femeie a scăzut de la 5, 6, în 1976, la trei, în 2008, dar apoi tendinţa a frânat. Astăzi, numărul mediu de copii per femeie este de 2,9, iar populaţia continuă să crească
într-un ritm impresionant. În fiecare an, sunt cu aproximativ două milioane de guri de hrănit în plus, iar, anul acesta, populaţia Egiptului va depăşi 100 de milioane de locuitori.

Distribuie:

Check Also

Asasinate la distanţă, comandate de Beijing

Autorităţile din China comandă asasinate în alte ţări şi îşi infiltrează spionii în diverse zone …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *