12.7 C
Ploiești
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
AcasăActualitateEclipse 2020. Care sunt datele de care trebuie să ţii cont şi...

Eclipse 2020. Care sunt datele de care trebuie să ţii cont şi ce schimbări uriaşe vor aduce în viaţa ta

Ianuarie este prima lună a anului în calendarul gregorian şi are 31 de zile. Ziua are 10 ore iar noaptea are 14 ore. Anul 2020 are 366 de zile, luna februarie având 29 de zile, fiind astfel un an bisect. Eclipsele semnifică momentul în care Luna ajunge la marginile superioare și inferioare ale orbitei sale eliptice și pot avea loc de 3-7 ori pe an. În momentul în care Luna atinge aceste noduri, aceasta se aliniază perfect cu Soarele și Pământul și formează o eclipsă.

 

Denumirea lunii ianuarie (lat. januarius) vine de la numele zeului Janus, care în mitologia romană era zeul porţilor şi al uşilor. Mai înseamnă şi începutul, deoarece romanii credeau că fiecare lucru care începe intră printr-o uşă. În tradiţia populară, luna ianuarie se numeşte ghenarie, Crăciunul mic, carindar sau gerariu.

Luna ianuarie, din punct de vedere religios, este marcată de mai multe sărbători, începând cu prima zi anului – Anul Nou, Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile, continuând apoi cu Ajunul Bobotezei (5 ianuarie) – zi de post, Botezul Domnului, Boboteaza (6 ianuarie), Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului (7 ianuarie), Cuviosul Antonie cel Mare (17 ianuarie), Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi loan Gură de Aur (30 ianuarie).

Calendarul evenimentelor astronomice

La începutul lunii ianuarie, Soarele răsare la ora 07 h 52 m şi apune la ora 16 h 46 m, iar la sfârşitul lunii răsare la ora 07 h 35 m şi apune la ora 17 h 23 m.

Luna reprezintă perioada de timp cât durează o rotaţie a astrului în jurul Pământului: 29 de zile, 12 ore, 44 minute şi 3 secunde, aproximativ 29 zile şi jumătate. În această mişcare se disting patru faze: lună nouă, primul pătrar, lună plină, ultimul pătrar.

Fazele Lunii: 03 ianuarie – Luna la Primul Pătrar la 06 h 48 m; 10 ianuarie – Lună Plină la 21 h 24 m; 17 ianuarie – Luna la Ultimul Pătrar la 15 h 06 m; 24 ianuarie – Lună Nouă la 23 h 48 m.

La data de 20 ianuarie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în semnul zodiacal Vărsător, până pe 18 februarie.

Luna ianuarie din 2020 este marcată de producerea primei eclipse vizibile de pe teritoriul României. La 10 ianuarie poate fi urmărit o eclipsă de Lună prin penumbră din Europa, din Asia, din Australia şi din Africa. În aceleaşi zone ale globului, inclusiv de pe teritoriul ţării noastre, poate fi observată şi cea de-a doua eclipsă de Lună tot prin penumbră care va avea loc la 5 iunie, potrivit eclipse.gsfc.nasa.gov.

Din punct de vedere astronomic 2020 se remarcă prin şase eclipse (patru de Lună şi două de Soare), potrivit NASA, în mod normal producându-se patru eclipse într-un an. Următoarele două eclipse de Lună tot prin penumbră se produc la 5 iulie, respectiv la 30 noiembrie şi vor putea fi observate, astfel: cea din iulie din sud-vestul Europei, din Africa şi de pe cele două continente americane iar cea din noiembrie din Asia, din Australia, din Pacific şi de pe cele două continente americane.

În 2020 vom avea o eclipsă inelară de Soare pe 21 iunie, vizibilă din sud-estul Europei, din Asia, din nordul Australiei, din Africa, din Pacific şi din Oceanul Indian, şi o eclipsă totală de Soare pe 14 decembrie, vizibilă din sudul Africii, din sudul Americii de Sud, din Pacific, din Atlantic, din Oceanul Indian şi din Antarctica, potrivit site-ului timeanddate.com.

Cele patru evenimente astronomice care marchează începutul celor patru anotimpuri în 2020 se produc la: 20 martie 05 h 50 m – echinocţiul de primăvară, la 22 iunie 16 h 31 m – solstiţiul de vară, la 21 septembrie 00 h 44 m – echinocţiul de toamnă, la 21 decembrie 12 h 02 m – solstiţiul de iarnă, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În noaptea de 28/29 martie se trece la ora de vară de la Timpul Legal Român, ora 04.00 devine ora 03.00

Eclipsele Lunii au loc în timpul Lunilor pline și sunt asociate cu eliberare, în timp ce eclipsele Solare sunt cauzate de o Lună Nouă și generează oportunități. În astrologie, nodurile menționate mai sus (cel de Nord și cel de Sud), sunt cunoscute ca Nodurile Destinului. Nodul Sudic reprezintă viețile anterioare, iar cel Nordic îți expune destinul. Acestea pot fi variantele karmice de „înainte și după”, iar nodurile se vor afla tot timpul în zodii complet opuse. Dacă vrei să le vezi în harta astrologică a nașterii tale, să știi că aceste noduri au formă de potcoave așa că e foarte ușor să le distingi de restul elementelor.

Având în vedere că eclipsele solare corespund cu noi începuturi și oportunități neașteptate, ai putea să primești niște informații super importante în această perioadă. Totuși, trebuie să fii atentă pentru că această manifestare poate porni din forul tău interior având în vedere că Soarele care simbolizează strălucirea exterioară, va fi acoperit de Luna care reprezintă emoțiile și lumea ta interioară.Spre exemplu, ai putea să ajungi la concluzia că ești nefericită dintr-un anumit punct de vedere, iar în această perioadă e bine să porți un dialog sincer cu Universul, în care să îți exprimi clar doleanțele și țelurile.

Având în vedere că suntem în centrul unei eclipse Rac-Capricorn formate din 8 părți, dățile pe care trebuie să le avem în minte sunt: 10 Ianuarie, 21 Iunie și 5 Iulie. Această perioadă este excelentă pentru a te concentra asupra lucrurilor pe care ți le dorești cu adevărat și, eventual, asupra încerii de a le obține.

Punctul central al acestor eclipse este SINCERITATEA. Cu cât ești mai onest cu tine însuți, își susții cauza mai bine și te încrezi în intuiție și instinct, cu atât mai repede vei primi ajutor din partea Universului și vei putea să te propulsezi spre idealurile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente