joi , 27 februarie 2020
Home / Actualitate / Două medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret – Lausanne 2020

Două medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret – Lausanne 2020

Bucurie imensă în Echipa Olimpică a României, în Elveţia la Saint Moritz! Reprezentanta României şi a Prahovei, tânăra câmpineancă Georgeta Popescu (17 ani, născută 13.IV.2002 în Câmpina, elevă în clasa a XII-a a Liceului Tehnologic „Constantin Istrati” – Câmpina, sportivă legitimată şi lansată de Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia) a fost de neînvins în proba feminină de monobob şi după un parcurs fără greşeală pe Pista naturală de bob Olimpia (19.I.2020) a cucerit prima medalie de aur pentru Team România la Jocurile Olimpice de Tineret Lausanne 2020.
În finală, Georgeta Popescu, cu bobul său (2,30 m,130 kg) a „zburat” cu viteză de aproape 130 km/h, a câştigat ambele manşe (1:13.44, respectiv 1:13.40) şi cu timpul total de 2:26.84 a cucerit aurul, devansând pe Viktoria Cernanska – Slovacia, medaliată cu argint (2:27.35) şi cu o altă sutime de secundă pe Celine Harms – Germania, medaliată cu bronz (2:27.36…).
Adevărat triumf, în premieră în istoria monobobului tot la Saint Moritz (20.I.2020, Pista Olimpia), reprezentantul României şi al Prahovei, sinăianul Andrei Robert Nica (născut la 4.II.2002, Buzău, sportiv legitimat şi lansat tot de Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia, antrenor tot Cezar Popescu, directorul clubului Liviu Turea) şi-a adjudecat în aceeaşi probă – monobob şi la masculin preţioasa medalie de aur şi onorantul titlu de Campion Olimpic de Tineret – Lousanne 2020.
Cu timpul de 1:12.81, Andrei Nica a ocupat locul 2, după Alexander Csudaj – Germania (1:12,43) în prima manşă, dar în cea de a doua a zburat pe pistă cu 1:11.99, fiind cel mai bun şi cu totalul de 2:24.80 a luat „aurul”, acelaşi timp (incredibil, la sutimi de secundă) realizând şi Alexander Csudaj (2:24.80) şi acesta fiind răsplătit cu aurul olimpic. Bronzul a revenit lui Quentin Sanzo – Liechtenstein (2:25.18).
Onorante felicitări le-au fost adresate celor doi bravi sportivi prahoveni – Georgeta Popescu şi Andrei Nica de către Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional – Thomas Bach (Germania, ex-Campion Olimpic – Scrimă / Floretă) şi de către Octavian Morariu – Membru C.I.O. pentru România (ex-internaţional – Rugby), Mihai Covaliu – Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (ex-Campion Olimpic, Scrimă / Sabie), prezenţi la marea dispută olimpică…
Georgeta Popescu şi Andrei Nica, laureaţi ai Prahovei 2019, acum „laureaţii lumii”… Bucurie, mândrie, onoare…

Check Also

Andrei Volosevici: „nu mă interesează ce a fost înainte în Primăria Ploiești, ci ce voi face eu, dacă voi fi ales primar, pentru dezvoltarea orașului”

Fost primar al municipiului și fost senator, av. Andrei Volosevici s-a reîntors, deunăzi vreme, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline