sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home / Actualitate / Doi prahoveni câştigĂ Campionatul Eurasiatic de Dezbateri Academice de la Instanbul

Doi prahoveni câştigĂ Campionatul Eurasiatic de Dezbateri Academice de la Instanbul

În perioada 19-24 ianuarie 2020, Lotul național al României la dezbateri academice a participat la Turneul Eurasian Schools Debating Championship 2020, de la Istanbul, competiție pe care a și câștigat-o, într-o manieră categorică, premieră în istoria de 10 ani a acestui turneu, unul dintre cele mai prestigioase turnee de dezbateri pentru elevi din Europa şi Asia.
Astfel, ambele echipe din lotul României – „Romania Blue” (formată din Oana Nițu, Valeriu Cărășel, Vlad Ionescu) și „Romania Red” (formată din Diana Diaconescu, Anamaria Petcu, Teodor Grama) –  au reușit performanța de a ajunge în marea finală, eliminând pe parcurs echipe puternice din 9 țări, inclusiv loturile naționale ale Turciei și Armeniei. Finala a fost câștigată de echipa „Romania Blue”, echipă din care au făcut parte doi elevi prahoveni, Oana Niţu şi Vlad Ionescu, amândoi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”din Municipiul Ploieşti.
Încă din 2004, în fiecare an, Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) selectează și antrenează pentru România o echipă formată din 5 tineri debateri, care sunt sprijiniți de arbitri și antrenori pentru a participa la WSDC (World Schools Debate Championship), cea mai prestigioasă competiție la nivel mondial în acest domeniu. În fiecare an, liceeni din cluburile de dezbateri ARDOR din întreaga țară parcurg o serie de etape pentru a ajunge să reprezinte România și să lupte, ca delegație, pentru titlul de campioană mondială în dezbateri. Cei mai buni vorbitori ai lumii din învățământul liceal se adună într-o confruntare a ideilor pentru ca la final, echipa care a reușit să convingă juriul de arbitri să câștige titlul de campioană mondială.
Participarea la competițiile de până acum (din țară și din afara ei) supun membrii și antrenorii Lotului la un efort financiar remarcabil, taxele de participare și transportul fiind susținute integral din resurse proprii.

Distribuie:

Check Also

Primăriile, obligate să dezinfecteze blocurile

Primăriile din toată țara au obligația ca, începând cu 31 martie, să asigure toate resursele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *