fbpx
vineri , 3 iulie 2020
Home / Actualitate / Decizia de a slăbi trebuie să fie strict personală

Decizia de a slăbi trebuie să fie strict personală

Dietele nu se ţin după ureche şi e nevoie de răbdare pentru a obţine rezultate. Cu voinţă, cu un plan alimentar riguros şi mişcare, Daniela Elena (22 de ani, Bucureşti) a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme într-o jumătate de an.

 

Lipsa mişcării şi a unei educaţii alimentare, stresul, anxietatea şi găsirea confortului în mâncare au fost cauzele pentru care Elena a ajuns de-a lungul a 4 ani la aproape 89 de kilograme. Vara trecută, însă, ea a hotărât să ia măsuri radicale, cu efecte pe termen lung. „În iulie 2018, când m-am cântărit şi am văzut că, la o înălţime de 1,58 m, am 88,8 kg, am decis că e momentul pentru o schimbare radicală: să fac analize de sânge, pentru a verifica dacă nu cumva creşterea în greutate a avut vreo cauză medicală – s-a dovedit că nu; să merg la un nutriţionist, pentru a putea să urmez o dietă personalizată; să fac sport în mod constant – aerobic, zumba, Pilates. Dorinţa mea era de a pune capăt o dată pentru totdeauna unui capitol din viaţa mea care mă împiedica să evoluez. „Nu a mai fost vorba doar despre o simplă dietă, ci despre adoptarea unui nou stil de viaţă, sănătos, pe termen lung”, mărturiseşte cititoarea noastră.

31 de kilograme în minus – mai multă poftă de viaţă
Zis şi făcut. Din iulie şi până în decembrie 2018, Elena a combinat o dietă personalizată cu sport şi a slăbit 31 de kilograme. „Într-o lună, schimbam dieta de 2 ori, făceam câte 2 proceduri de întreţinere a pielii pe săptămână şi mergeam la orele de sport în grup de 3 ori pe săptămână”, precizează tânăra. În prezent, Elena are mai multă poftă de viaţă şi energie şi se simte capabilă de orice activitate, pentru că şi-a depăşit barierele psihologice.
„Starea de bine din interior se reflectă şi la nivel exterior: am pielea mai fină, părul mai strălucitor, obosesc mai greu, dorm mai bine. În plus, mă hrănesc cu aprecierile celor din jur, care îmi complimentează efortul. Toate acestea mă ajută să merg mai departe”, se destăinuie Elena.

Distribuie:

Check Also

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ- partea 10

Construită să fie un exemplu de civilizație, clădirea Halelor Centrale a ajuns, asemeni întregului oraș, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *