13.4 C
Ploiești
luni, 14 iunie, 2021
Acasă Ocolul Pamantului De ce s-a întors Navalnîi în ţara care a încercat să-l omoare?

De ce s-a întors Navalnîi în ţara care a încercat să-l omoare?

Bloggerul rus anticorupţie, Alexei Navalnîi, a decis în mod inexplicabil să se întoarcă în aceeaşi ţară despre care a afirmat că a încercat fără succes să-l omoare, sincronizându-şi în mod straniu călătoria, pentru a coincide cu pregătirea imediată a inaugurării lui Biden, ceea ce face ca unii să suspecteze că nu este altceva decât o provocare de război hibrid, pentru a conferi pretextul „plauzibil public” pentru ca preşedintele nou-ales să intensifice cruciada antirusă a ţării sale în urma detenţiei lui Navalnîi ca răspuns la încălcarea probaţiunii, scrie, de la Moscova Andrew Korybko, analist politic american pentru Global Research.

Mulţi se scarpină în cap întrebându-se de ce oare bloggerul rus anticorupţie Alexei Navalnîi s-ar întoarce în ţara despre care el a susţinut că a încercat fără succes să-l omoare anul trecut şi, totuşi, exact asta a decis în mod inexplicabil să facă (pe 16-17.01.2021, n.n.).
Anterior, el fusese tratat la un spital din Berlin, după ce a fost otrăvit cu o substanţă chimică necunoscută drept pentru care mass-media occidentală susţine că a fost Novichok, produs de Rusia, deşi Moscova neagă vehement acţiunile. La urma urmei, înţelepciunea convenţională sugerează că Kremlinul nu l-ar fi lăsat pe Navalnîi să plece din Rusia în Germania, mai ales dacă ar fi vrut cu adevărat să-l asasineze. În orice caz, naraţiunea despre războiul informaţional recent depănată de forţele adverse este că Rusia este aşa-numitul „regim criminal” care merită să fie izolat agresiv de comunitatea internaţională, inclusiv prin posibila impunere a mai multor sancţiuni împotriva sa.
Cei mai mulţi observatori se aşteptau ca Navalnîi să-şi trăiască restul zilelor în străinătate, acţionând ca o figură simbolică de „opoziţie”, dar nesemnificativă din punct de vedere politic, după cum a fost descris peste tot, dar în mod greşit de mulţi. Prin urmare, el a surprins pe toată lumea anunţând că se va întoarce acasă, în ciuda faptului că autorităţile au promis că îl vor reţine pentru încălcarea probaţiunii, şi s-au ţinut de cuvânt printr-o hotărâre judecătorească, notează şi Agenţia Tass.
La rândul său, această succesiune de evenimente l-a determinat pe noul consilier pentru securitate naţională, Jake Sullivan, să blameze vehement Kremlinul pentru respectarea propriilor legi, drept pentru care purtătoarea de cuvânt a ministrului rus de externe, Maria Zakharova, i-a reamintit acestuia să respecte dreptul internaţional, fără a încălca legislaţia naţională a statelor suverane. La scurt timp după aceea, miniştrii de externe britanici şi germani au făcut ecou cererii lui Sullivan ca Navalnîi să fie eliberat imediat. După cum se vede în mod evident, acest incident este exploatat în scopuri clare de război informaţional împotriva Rusiei. Având în vedere acest lucru, se înţelege de la sine că Navalnîi şi-ar fi sincronizat întoarcerea provocatoare şi lipsită de sens în Rusia pentru a coincide cu perioada premergătoare inaugurării lui Biden. Scopul acesteia a fost de a oferi pretextul „plauzibil public”, pentru ca preşedintele proaspăt ales să intensifice cruciada antirusă a ţării sale în urma discuţiei lui Navalnîi ca răspuns la încălcarea probaţiunii.
Nord Stream II a fost întotdeauna adevărata ţintă de-a lungul timpului, nu aşa-numita provocare a aşa-zisei „democraţii” şi a „drepturilor omului” în Rusia, după cum s-a şi observat în mod evident în momentul în care personalităţi străine au început să solicite sancţiuni împotriva proiectului la scurt timp după ce au fost raportate pentru prima dată ştirile despre otrăvirea lui Navalnîi, vara trecută. Biden intenţionează, de asemenea, să închege o „Alianţă a democraţiilor” cu sprijin al viitoarei puteri necoercitive a SUA, care visează conectarea reţelei sale de aliaţi geografic disparaţi unii de alţii, astfel încât să le ofere o „cauză” unificatoare” de a se ralia prin condamnarea detenţiei lui Navalnîi, lucru ce ar putea servi avansării acestui măreţ obiectiv strategic, de asemenea.
Nu trebuie uitat că preşedintele Putin l-a acuzat pe Navalnîi (deşi nu pe nume, deoarece preferă să folosească eufemismul „pacientul din Berlin”) că a cooperat cu agenţii de informaţii americane în timpul conferinţei sale de presă de la sfârşitul anului trecut, ceea ce conferă credibilitate interpretării autorului asupra evenimentelor recente ca fiind parte a unei provocări de război hibrid pre-planificat pentru scopurile explicate anterior.
Navalnîi nu a simţit niciodată cu adevărat că propriul său guvern a încercat să-l omoare vara trecută, altfel nu s-ar fi întors niciodată la locul crimei dacă aşa ar fi stat lucrurile. În primul rând, şefii săi de la serviciile de informaţii nu i-ar fi permis să facă acest lucru. Vor doar ca el să servească drept o icoană a „opoziţiei”, un rol pe care ei au concluzionat că l-ar juca mai eficient în timp ce se află în Rusia (fie încarcerat, fie liber), decât locuind în străinătate, în Germania, de exemplu.
Acesta este motivul pentru care a decis în mod straniu să se întoarcă acasă, ceea ce face de la sine înţeles că şi-a dezminţit propriile afirmaţii americane cum că Kremlinul a încercat fără succes să-l omoare. Scopul real al întoarcerii sale este să închege „opoziţia” şi să „justifice” sancţiunile împotriva Nord Stream II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Minutele care au făcut diferența! Ce spun medicii care i-au salvat viața lui Eriksen

Era minutul 43 al partidei Finlanda-Danemarca de la Euro. Aproape de tușă, danezul Eriksen, nederanjat de nimeni, face un pas să preia balonul și...

În 2020, CJ Prahova a suferit foarte tare la proiectele de dezvoltare a județului

Articol de Maria Bogdan      An foarte slab din punct de vedere al investițiilor, la Consiliul Județean Prahova! În 2020, la capitolul transporturi, secțiunea...

Mă doare-n băşcălie!

Pamflet de E. Pilaff Turnător dovedit în instanță, pușcăriaș cu acte, om de afaceri, politician și mogul, Dan Voiculescu, zis și Felix, l-a amenințat cu...

Ali Boumendjel, torturat şi asasinat de armata franceză

    Memoria franco-algeriană este de multă vreme sursă de tensiune. Preşedintele Emmanuel Macron face un gest, a anunţat Palatul Elysee. El a recunoscut,...

Ex-primarul condamnat din Șotriile candidează iar la alegerile locale!

Articol de Maria Bogdan     Pe 20 iunie 2021, în mai multe localități din România, printre care și Șotrile, se organizează alegeri parțiale pentru...

Pepe, dezvăluiri despre divorț: ”Raluca a pus punct!”

După 8 ani de căsnicie și doi copii frumoși, Pepe și Raluca au ajuns la începutul acestui an la final. Au divorțat până la...