2 C
Ploiești
sâmbătă, 23 ianuarie, 2021
Acasă Mozaic Inedit De ce Biblia este întotdeauna tipărită cu textul în două coloane?

De ce Biblia este întotdeauna tipărită cu textul în două coloane?

Practica folosirii a două coloane în texte datează cel puţin din secolul al XV-lea, care la rândul ei a fost doar o continuare a unei tradiţii străvechi a sulurilor care se deschideau orizontal.
Aşa a fost şi Biblia lui Gutenberg (prima mare carte tipărită), precum şi Biblia actuală, care este încă tipărită în acest fel.
În parte, acest mod de tipar se datorează pur şi simplu tradiţiei. În zilele noastre, oamenii se aşteptă să găsească Biblii cu două coloane şi nu îşi pot imagina această carte în alt fel. Poate acesta este şi motivul principal pentru continuarea utilizării acestui tip de imprimare.
Formatul cu o singură coloană, având scrisul mai mare, ca într-un roman, limitează distragerile şi creează un flux de text care poate fi citit, permiţând individului să citească o poveste de la început până la sfârşit, cu oboseală limitată.
Pe de altă parte, cărţile de referinţă, cum ar fi dicţionarele şi enciclopediile, împart textul folosind mai multe coloane, oferind note explicative şi o structură de numerotare.Acest lucru ajută la îmbunătăţirea eficienţei atunci când utilizaţi cartea pentru a căuta anumite informaţii.
Este evident că Biblia seamănă mai mult cu cărţile de referinţă decât cu romanele. Scrierea în două coloane face mai uşoară identificarea fiecărui verset numerotat.
În cele din urmă, există şi problema mărimii cărţii. Biblia este o colecţie masivă de texte, cu mii de cuvinte. Pentru a reduce numărul de pagini necesare, se foloseşte un tip de font mai mic în comparaţie cu alte tipuri de cărţi.
În acelaşi timp scrisul mic îngreunează citirea. Pentru a rezolva această problemă, textul este împărţit pur şi simplu în două coloane, ceea ce face mai uşor de înţeles, în ciuda dimensiunii minuscule a literelor.
www.atlas-geografic.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Accident pe strada Văleni din Ploiești

În accidentul rutier au fost implicate patru auto, dintre care două erau staționate. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și ale ISU...

Accident mortal la Aluniș

Accidentul rutier a avut loc pe DJ 101 T, pe raza localității Aluniș. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și ale ISU...

Incendiu la un atelier de strungărie din Ploiești

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un atelier de strungărie situat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino. ISU Prahova...

Incendiu violent în localitatea Gornet Cuib

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă din Gornet Cuib. Potrivit ISU Prahova, în momentul...

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Plopeni au fost sesizați despre faptul că unui bărbat i s-ar fi făcut rău, în timp ce se afla...