2.5 C
Ploiești
marți, 18 ianuarie, 2022
Acasă Mozaic Inedit Danemarca va omorî toate nurcile din ferme din cauza infecțiilor cu coronavirus

Danemarca va omorî toate nurcile din ferme din cauza infecțiilor cu coronavirus

Guvernul danez a anunțat că va ucide milioane de nurci din peste 1.000 de ferme. Există temeri că o  mutație a noului coronavirus care a contaminat și nurcile ar putea intra teoretic în conflict cu eficiența viitorului vaccin împotriva COVID-19.

În Danemarca, unul dintre cei mai mari exportatori din lume de blană de nurcă, există cel puțin 15 milioane de nurci. Anunțul privind uciderea nurcilor din ferme a fost făcut de prim-ministrul Mette Frederiksen, care a susținut că forțele armate vor fi implicate în sacrificarea animalelor.

Kare Molbak, șeful departamentului guvernamental de sănătate publică și boli infecțioase, a avertizat că o mutație ar putea interfera cu eficacitatea potențialelor vaccinuri împotriva COVID-19. Guvernul danez a raportat Organizației Mondiale a Sănătății despre mutația virusului SARS-CoV-2 și a susținut că 12 persoane din regiunea nordică Jutland au fost confirmate ca fiind infectate cu această variantă a coronavirusului și că s-a demonstrat că au avut un răspuns lent la anticorpi.

OMS: Mai multe persoane au luat coronavirus de la nurci

Organizația Mondială a Sănătății a transmis pentru The New York Times că mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus de la nurci cu anumite variații genetice ale virusului. Agenția de sănătate a menționat că Danemarca investighează în prezent importanța epidemiologică și virologică a acestor rezultate și va distruge comunitatea de nurci.

Oamenii de știință din afara Danemarcei care analizează virusul SARS-CoV-2 nu au primit informații informații scrise despre mutație sau despre modul în care a fost examinată varianta virusului. Dr. Stanley Perlman, microbiolog la Universitatea din Iowa și expert în noul coronavirus, a spus că nu poate analiza afirmațiile oficialilor danezi fără a avea mai multe detalii.

Totodată, dr. Jonathan Epstein, vicepreședinte de cercetare și informare la organizația de mediu EcoHealth Alliance, a declarat că nu a văzut nicio informație scrisă până acum despre această situație. Cu toate acestea, oamenii de știință din Danemarca care au descoperit mutația vor trebui să facă publice cât mai curând secvențele virusului, deoarece biologii evoluționiști sunt depășiți de situație.

Emma Hodcroft, geneticiană la Universitatea din Basel, Elveția, care monitorizează răspândirea noului coronavirus, a sfătuit publicul „să nu intre în panică”.

Guvernul danez a identificat o variantă a virusului care s-a răspândit de la nurci la oameni

În septembrie, într-o lucare care nu a fost încă evaluată academic, cercetători olandezi au anunțat că virusul SARS-CoV-2 a sărit de la nurci la oameni. În Danemarca, guvernul a identificat o variantă a virusului care s-a răspândit de la nurci la oameni. Mutațiile coronavirusului sunt constante, dar frecvente, iar oamenii de știință au precizat că o nouă tulpină a virusului nu va fi, în sine, un motiv de alarmă.

Cercetătorii au studiat o mutație numită D614G care ar putea îmbunătăți transmiterea proteinei spike a virusului. Ei au ajuns la concluzia că, până în prezent, nu există nicio dovadă că mutația unică sporește virulența sau influențează funcționarea unui vaccin. Danemarca a început deja să omoare toate nurcile din 400 de ferme care erau fie contaminate, fie suficient de aproape de fermele infectate pentru a declanșa alarma. Uciderea tuturor nurcilor ar putea să distrugă afacerea pe ani de zile.

Nu doar nurcile, ci și dihorii sunt contaminați cu coronavirus

Nurcile (împreună cu dihorii, jderii, nevăstuicile, vidrele şi bursucii), fac parte din din familia Mustelidelor și sunt ușor contaminate cu coronavirus. Și dihorii sunt contaminați și tind să prezinte semne moderate.

Mulți oameni de știință din domeniul mediului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la transmiterea virusului la alte specii de animale, cum ar fi cimpanzeii, la care, deși încă nu sunt cazuri confirmate, există suspiciuni. În Statele Unite, o serie de organizații de cercetare testează lilieci și câini, precum și animale sălbatice. Cercetătorii sunt deseori îngrijorați de ceea ce se întâmplă pe măsură ce virusul se răspândește de la un animal la altul și poate dezvolta modificări sau mutații. Deși mai multe dintre acestea nu sunt cel mai probabil îngrijorătoare pentru oameni, există încă riscul ca tulpinile virusului să devină mai contagioase sau mai virulente, potrivit Science Times.

O abordare pe termen lung a chestiunii nurcii și a coronavirusului a fost propusă de organizația Animal Conservation Denmark: „Măsura corectă va fi oprirea totală a creșterii nurcilor și sprijinirea fermierilor către alte domenii care nu pun în pericol sănătatea publică și bunăstarea animalelor”, a precizat organizația.

www.descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

CSM PETROLUL PLOIEŞTI, 89-81 CU BC CSU SIBIU ŞI LUPTA PENTRU PLAY-OFF CONTINUĂ!

Final de weekend de excepţie pentru iubitorii baschetului ploieştean, care au avut parte de o victorie mare obţinută de CSM Petrolul, în Sala „Olimpia”,...

Georgeta Popescu este campioana europeana la monobob

Reusita pentru echipa Romaniei, pregatita de Cezar Popescu si Dan Scurtu, la Campionatul European de monobob, unde a obtinut medalii de aur și bronz. Pe pârtia...

Sare în bucate dar și-n sănătate

Clorura de sodiu, adică sarea de bucătărie, nu e duşmanul nostru. Dimpotrivă, ea este indispensabilă vieţii: menţine apă în corp, reglează transferul de lichide...

Povestea românului care a sculptat statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro

Celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro este cunoscuta de toata lumea lumea, însă foarte puţini ştiu că sculptorul chipului Mântuitorului este...

800.000 Euro, finanțare pentru aplicația românească de economii la supermarket

Aplicația românească bonapp.eco, prin care consumatorii pot „vâna” mai ușor produsele care se apropie de termenul de valabilitate, vândute la preț redus de supermarketuri, a...

Frauda auto pe piața de mașini SH din România: 6 din 10 vehicule rulate, implicate în cel puțin un accident

Frauda auto pe piața de mașini second hand din România este o problemă care persistă de mult timp, ponderea mașinilor care au avut kilometrajul...