13.8 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăActualitateCupa Metigla 2024 - de 9 ani, un motiv de mișcare și...

Cupa Metigla 2024 – de 9 ani, un motiv de mișcare și bucurie pentru elevii de gimnaziu și liceu

Comunicat de presă – Ploiești, 2 mai 2024
Asociația “Un strop de Fericire” are plăcerea de a anunța organizarea ediției a 9-a a campionatului de baschet interșcolar Cupa Metigla.
De ce Cupa Metigla?
Competiția își propune să îndemne copiii să facă mișcare, să aducă bucuria și ambiția competiției sportive în școli.
Pe lângă contextul construit prin intermediul acestui sport popular, baschetul, organizatorul pune la dispoziția școlilor participante material sportiv și pregatește premii atractive pentru caștigători.

Cupa Metigla se adresează în special copiilor și tinerilor care nu joacă baschet într-un club sportiv, deviza campionatului fiind una care  invită la acțiune: “De când nu ai mai bătut mingea?”

 Cine participă?
35 de școli din Prahova și județele vecine sunt așteptate să se înscrie în competiție, 1000 de copii, 150 de echipe.
 
Când?
3 – 8 iunie 2024
 
Locație
Etapa școlară a campionatul se va desfășura în zilele de 3, 4 și 5 iunie, în fiecare școală participantă.
Meciurile din semifinală și finală se vor desfășura pe terenurile de baschet din Parcul Municipal Vest din Ploiești, in zilele de 7 si 8 iunie 2024.
 Ce trebuie să faci pentru a participa la competiție?
Școala se poate înscrie în competiție folosind formularul: https://bit.ly/4bcvwTr , prin profesorul de educație fizică și sport.
După înscrierea școlii, copiii vor putea face echipa alături de colegi, în limitele stabilite de Regulamentul competiției  https://bit.ly/3UjqDRw .
Când au loc înscrierile
Înscrierile au loc în perioada 26 aprilie – 22 mai 2024.
 Despre Cupa Metigla
Cupa Metigla, campionatul de baschet interșcolar, își propune de 9 ani să încurajeze copiii și tinerii să facă mișcare. Deasemena, în spiritul proiectelor Asociației Un Strop de Fericire, Cupa Metigla oferă  tinerilor o oportunitate de voluntariat prin implicarea lor în organizarea competiției, atât la nivel de școala, cât și la nivelul întregii competiții.
Sponsor
Sponsor principal al competiției este Compania Metigla ( www.metigla.ro), care pe această cale se implică, ca în fiecare an, în dezvoltarea comunității, încurajând și sprijinind prin mai multe proiecte educația și dezvoltarea personală a tinerilor.
Organizator
Organizatorul competiției este Asociația Un Strop de Fericire (AUSF /  www.stropdefericire.ro),  o organizație nonprofit care crede în schimbarea lumii prin implicare, educație și prin puterea tinerilor.
De 11 ani, în județul Prahova, asociația susține prin programele ei educația și spiritul antreprenorial, crează pentu tineri oportunități de învățare practică și implicare în comunitate.
Prin cunoaștere și dezvoltare personală, asociația ajută tinerii să devină mai buni și pregătiți pentru viitor.
 
Partener tehnic al turneului este clubul de baschet Solaris Sporting Club (www.solarissport.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente