5.7 C
Ploiești
vineri, 9 decembrie, 2022
Acasă Ocolul Pamantului Cum recrutează China agenţi de informaţii din rândul diplomaţilor americani şi israelieni

Cum recrutează China agenţi de informaţii din rândul diplomaţilor americani şi israelieni

Un analist de informaţii a ajuns la concluzia că cele mai uşor de recrutat persoane au fost diplomaţii americani şi israelieni. S-a atins un record maxim atunci când diplomaţii americani şi israelieni au fot racolaţi de alte servicii de informaţii. În acest context, analistul de informaţii a încercat să descifreze modul în care aceştia au putut fi racolaţi.

Penetrarea serviciilor de informaţii
China a reuşit să realizeze o pătrundere fără precedent în rândul diplomaţilor şi ofiţerilor de informaţii americani şi israelieni deopotrivă. Israelul se teme că multe părţi vor beneficia de aceste informaţii, precum: informaţiile iraniene, Hezbollah din Liban, precum şi multe alte agenţii de informaţii, care nu au relaţii de prietenie cu Israelul.
Serviciile de informaţii chineze şi ruse încearcă, în mod constant, să obţină toate informaţiile, documentele, discursurile susţinute la toate conferinţele israeliene sau la care Israelul a fost participant.
Mossad-ul şi alte servicii de informaţii israeliene se bazează pe aceste date, care sunt deţinute de Ministerul de Interne, pentru a recruta noi membri, fie în interiorul, fie din afara Israelului. Serviciile secrete israeliene, în special Mossad-ul, lucrează şi la utilizarea identităţilor false sau sub pseudonim pentru a-şi desfăşura toate operaţiunile de securitate, fie că este vorba de supraveghere şi adunare de informaţii, de infiltrare în anumite locuri sau de achiziţionare de echipamente sensibile.
Scurgerea unor astfel de informaţii către China sau alte state este dezastruoasă pentru serviciile de informaţii israeliene, deoarece acest lucru duce la posibilitatea de a le lega de activităţi care au loc în străinătate sub identităţi false. De asemenea, este posibil ca scurgerea acelor informaţii în care China a pătruns să ducă la zădărnicirea multor operaţiuni de securitate israeliene în străinătate sau să ducă la arestarea agenţilor Mossad prin intermediul agenţiilor de informaţii străine.

Recrutarea agenţilor de către China
Mai presus de toate, prin verificarea acestor date și informaţii scurse, este posibil să se constate persoanele în viaţă şi personalităţile decedate ale căror identităţi sunt folosite de Mossad în misiuni secrete pentru a ascunde adevărata identitate a agentului israelian însărcinat cu îndeplinirea unei misiuni.
Ceea ce este cel mai important este urmărirea şi ţintirea de către China a tuturor activităţilor şi operaţiunilor Mossad-ului şi urmărirea atentă a tuturor studenţilor arabi care studiază în industria militară şi de apărare în străinătate.
Pe de altă parte, după succesul serviciilor de informaţii chineze în dezmembrarea completă a tuturor reţelelor americane de spionaj de pe teritoriul chinez, au apărut îndoieli cu privire la succesul Chinei în recrutarea diplomaţilor de la ambasada americană de la Beijing pentru a lucra pentru aceasta, ceea ce a determinat toate agenţiile de informaţii americane să formeze grupuri speciale de lucru ale elitei, cele mai experimentate şi cele mai bune cotate fiind fie în cadrul FBI, fie al CIA.
Ei au atribuit acestor grupuri sedii secrete pe care le-au ales cu meticulozitate în nordul Virginiei şi i-au repartizat să analizeze fiecare operaţiune şi să studieze cu mare atenţie dosarul tuturor diplomaţilor care lucrează în ambasada americană la Beijing, indiferent de gradele lor diplomatice, de teamă să nu fie recrutaţi de China.
Biroul principal responsabil cu recrutarea şi verificarea persoanelor alese din China pentru activităţi de spionaj este Oficiul de legătură al Ministerului Securităţii de Stat din Fuzhon, China. Elementele sale se răspândesc în întreaga lume într-o reţea descentralizată condusă de ofiţerii principali.

Caracterul distinctiv al agenţiei de informaţii chineze
Aici, observăm gradul de sofisticare şi avansare a serviciilor de informaţii chineze, care constă într-o gamă largă de agenţii de informaţii, departamente militare, birouri corporative, organe de partid şi chiar instituţii de cercetare, universităţi şi mass-media, toate acestea sunt supuse la două structuri paralele de control, fie de către guvernul central de la Beijing, fie de către serviciile de informaţii ale Partidului Comunist din China, ale căror instituţii deţin puterea efectivă în ţară, în detrimentul guvernului însuşi şi poate îndeplini diverse sarcini operaţionale şi administrative.
În general, Ministerul Securităţii de Stat al Chinei, care este principalul serviciu de informaţii chinez, a fost înfiinţat în 1983, prin fuziunea Departamentului Central de Investigaţii cu unităţile de spionaj ale Ministerului Securităţii Publice. Serviciul de Informaţii organizează toate structurile de informaţii oficiale şi neoficiale din ţară, cu excepţia armatei, care şi-a menţinut propriul aparat de informaţii militare, care se află sub supravegherea Partidului Comunist din China şi nu sub controlul direct al guvernului.
Preşedintele chinez, tovarăşul „Xi Jimping”, şi-a îndrumat serviciile de informaţii să nu mai folosească angajaţii ambasadei în scopuri de spionaj şi să se bazeze, în schimb, pe jurnalişti şi oameni de afaceri, ca parte a unei strategii grandioase cunoscute sub numele de „ascunde strălucirea şi hrăneşte misterul”, unde „Xi Jimping” dorea să-şi extindă capacităţile ţării sale.
Aici găsim caracterul distinctiv al activităţii de informaţii chineze, care depinde nu numai de recrutarea agenţilor influenţi pentru a obţine informaţii corecte şi sensibile, cât depinde de infiltrarea activităţilor de informaţii şi contrainformaţii inamice şi a inamicului cu mii de informaţii.
Putem înţelege acest mod chinez de lucru în grupuri mici pentru a obţine informaţii, în normele sociale chineze, şi în special în binecunoscuta tradiţie chineză „Guansky”, care înseamnă exploatarea reţelelor interpersonale şi puternice pentru a influenţa evenimentele, o normă care a fost dezvoltată şi transmisă afacerilor şi economiei din China.

Tactica Chinei
Cultura inteligenţei şi a culegerii de informaţii a câştigat o importanţă extraordinară pentru chinezi, iar abordarea lor pentru obţinerea de informaţii, care a fost întotdeauna departe de logica generală şi purtând amprenta proprie, a fost adesea realizată printr-o combinaţie de trei modalităţi.
Prima modalitate: Beijingul are uriaşele sale active umane pentru a recruta mii de chinezi pentru a colecta cantităţi uriaşe de informaţii. A doua modalitate, este să recrutaţi şi să vă bazaţi pe serviciile a milioane de chinezi din toate ţările lumii şi să extrageţi periodic informaţii pentru a ajunge la niveluri mai profunde de analiză a reţelei de date obţinute. A treia cale, cultivă încet şi răbdător agenţi şi străini pentru a desfăşura operaţiuni de spionaj pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Centrul de Zi ECHINOX Ploiești pentru persoanele adulte cu dizabilități

Consiliul Județean Prahova și-a dat acordul pentru înființarea Centrului de Zi ECHINOX Ploiești pentru persoanele adulte cu dizabilități și includerea acestuia în organigrama Direcției...

Donează pentru copiii la care Moș Crăciun nu ajunge

PAROHIA SFÂNTUL GHEORGHE NOU PLOIEŞTI, Str. Boldescu Nr. 1 PRAHOVA Cod fiscal 13848321 Cont RO49RNCB0205143001350001 BANCA BCR PLOIEŞTI Pr. Paroh Oprea Gabriel Tel: 0732995501 Mail: goprea70@gmail.com

Fotbal / Petrolul părăsește Cupa României

Petrolul Ploiești părăsește ediția din acest an a Cupei României la fotbal, după ce a pierdut ultimul joc din Grupa A, 0-1 cu FC...

A provocat un accident rutier pe strada Cameliei și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii rutieri din cadrul Biroul Rutier Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Cameliei din municipiu s-a produs un accident rutier soldat...

Situație oarecum hilară, la Ploiești, privind fosta Casă a Căsătoriilor

În urmă cu o lună, Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova au prorogat două hotărâri privind exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune...

Cel mai valoros diamant vândut vreodată la o licitaţie

Recordul anterior la preţul pe carat pentru un diamant roz, de 2.656.909 de dolari (pentru Winston Pink Legacy, de 18,96 carate, vândut în 2018),...