sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home / Actualitate / Criza de bilă
Herbal tea.

Criza de bilă

Dacă ai din când în când dureri şi o stare de rău generală cauzate de o vezică biliară prea solicitată sau blocată, leacurile din plante te pot pune pe picioare. Păstrează-le, aşadar, printre remediile casei!

În dischinezia biliară
Rostopasca reduce spasmele
Contracţiile repetate şi dureroase ale vezicii biliare (colecist) care încearcă inutil să elimine bila se răresc dacă stai întinsă pe dreapta. La fel de mult contează să-ţi păstrezi calmul, întrucât criza poate să fie declanşată şi pe sistem nervos, dar este de bine şi să bei un ceai de rostopască, un excelent antispastic. Îl faci rapid dintr-o linguriţă de plantă uscată şi dintr-o cană cu apă, apoi sorbi din el câte puţin de-a lungul unei zile.

Levănţica domoleşte durerile
Când ai bila leneşă, durerile ascuţite şi crampele devin de nesuportat. Le calmează o cură cu pulbere de lavandă, remediu care măreşte secreţia biliară şi reglează activitatea bilei. Cu o râşniţă electrică, macină levănţica şi păstreaz-o în loc răcoros şi întunecat,
într-un borcan de sticlă, bine închis. Pentru o eficienţă maximă a curei, iei o linguriţă de pulbere pe stomacul gol, de patru ori pe zi.

Menta are efect antiinflamator
Când secreţia de bilă nu mai poate urma fluxul firesc, aşa cum se petrece în cazul unei colecistite, inflamaţia apărută îţi dă mari dureri în partea dreaptă a abdomenului. Tinctura de mentă este de ajutor, pentru că opreşte procesul inflamator. Este nevoie să diluezi între 30 şi 50 de picături în 50 ml de apă şi să le iei de trei ori pe zi.

Anghinarea, bună sub formă de tinctură
Dacă ai o durere chinuitoare în partea dreaptă, sub coaste, pe lângă un diagnostic avizat şi un tratament dat de medic, încearcă şi o cură de trei luni cu tinctură de anghinare.
Pui 30 de picături de tinctură într-un pahar cu apă şi le bei după fiecare masă principală. Ajută şi ceaiul de anghinare, luat de două ori pe zi. Îl prepari din două linguriţe de frunze la 250 ml de apă clocotită.

Păpădia îţi redă echilibrul pierdut
Dacă durerile, greaţa şi vărsăturile te secătuiesc de puteri, ai nevoie de păpădie, o plantă cu efect de stimulare a secreţiei biliare (coleretic) şi de evacuare a bilei în duoden (colagog). Din rădăcină de păpădie poţi face un ceai: amestecă o linguriţă de plantă şi 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat o jumătate de oră, apoi bei câte 50 ml, de patru ori pe zi. De folos este şi tinctura de păpădie, din care este indicat să iei câte o linguriţă diluată într-o jumătate de pahar cu apă, de trei ori pe zi pe stomacul gol.

În litiaza biliară
Armurariul previne pietrele biliare
Deşi creşte în locuri necultivate şi pare o plantă nefolositoare, armurariul sau scaiul pestriţ are nişte seminţe care, sub formă de tinctură sau decoct, au efecte extraordinare asupra ficatului şi bilei. Planta stimulează secreţia de bilă, favorizează eliminarea ei şi previne formarea pietrelor biliare. Decoctul îl faci punând la clocotit două linguriţe de seminţe cu 250 ml de apă. Este bine să-l bei cu 30 de minute înainte de masă.

Distribuie:

Check Also

Primăriile, obligate să dezinfecteze blocurile

Primăriile din toată țara au obligația ca, începând cu 31 martie, să asigure toate resursele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *