12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăInterviuCorina Ungureanu, dovada că poți fi frumoasă, deșteaptă și celebră

Corina Ungureanu, dovada că poți fi frumoasă, deșteaptă și celebră

N-am să vă enumăr acum medaliile câștigate de Corina Ungureanu. Nu am să mă mai opresc nici asupra faptului că pe lângă că are un întreg tezaur cucerit ca sportivă, mai e și frumoasă de pică. Deh, nu degeaba a apărut în revista Playboy… Să mai vorbim despre Corina cea bătăioasă care din dorința de a face ceva ca să miște gimnastica, înapoi în matca ei, a încercat chiar și o carieră în politică? E drept că am avea nevoie nu de o pagină, ci de un ziar întreg dacă ar fi să povestim despre tot, de la escapadele nocturne cu pizza delivery la lotul național de gimnastică sau despre iubirea ei, Santiago Munoz, un jucător spaniol profesionist de golf, despre pandemia care i-a pus puțin viața pe hold… Sau despre faptul că a ajuns la gimnastică din întâmplare, după ce tatăl ei i-a reparat ceva acasă reputatei antrenoare Leana Sima… Dar haideți să nu vorbim despre, ci să vorbim cu ea, mai altfel și nu despre lucruri deja cunoscute…

Interviu de Eva Podeanu; www.ziarulploieştii.ro

Corina, mă uit la pozele tale și mi se pare că anii au trecut ușor, ca să nu zic că nu au trecut deloc, că ar fi un clișeu… Ai descoperit vreun elixir ca să ne spui și nouă?
Nu există elixir, poate doar o viață fără excese, în opinia mea. Nu pierd nopțile, mă culc devreme, mă trezesc devreme! Și mai fac mișcare din când în când…
Chiar, ții vreun regim, ceva? Câte ore de sport mai faci pe zi?
Cum spuneam, regim nu țin, în general, decât atunci când sar peste greutatea la care mă simt eu bine. De exemplu acum, dupa perioada de 3 luni de izolare făra mers la serviciu, adică la sala de gimnastică, cu fetele, și fără rutina zilnică, am pus câteva kilograme de care scap foarte greu! Nu merg la sală si nu alerg! Doar ce mă mai mișc cu gimnastele mele la antrenamente, unde în calitate de antrenor, fac foarte mult efort fizic.
Ai simțit vreodată sentimentul ăla: ”gata, am făcut destul, acum vreau să nu mai fac niciun exercițiu, nimic”? Sau rămâi cu gimnastica toată viața?
Gimnastica rămâne, nu ai cum… nu se poate. Și dovada este aceasta, că încă sunt aici, în domeniu, îmi pasă, îmi doresc…
Cât este mit și cât adevăr în poveștile cu ciocolata? Ai sărit vreodată pe geam ca să îți faci provizii ”ilegale”?
Ciocolata face parte din viața gimnastei! De sărit geamul, să-mi cumpăr mie sau colegelor dulciuri, am făcut-o și…
Și că tot vorbim despre dulciuri, amandine sau savarine? Ciocolata sau frișcă?
Hahaha…. Și amandine și savarine, amândouă… Dar ce ziceam mai sus? Ciocolata face parte din viața de gimnastă…
Cum ar arăta o cină romantică în viziunea ta?
Cea mai frumoasă cină o fac eu acasă! Gătesc în majoritatea serilor și încerc să creez acel moment de sfârșit de zi în care ne povestim întâmplările de peste zi la cină…
Dar bărbatul ideal? Există bărbatul ideal sau este ca-n bancul ăla, e doar o închipuire :))) ?
Cred că există bărbatul lângă care alegem să trăim cu condiția să ne facă fericite și să ne dea liniștea de care noi, femeile, avem nevoie…
Ce părere ai despre bancurile cu blonde?
Îmi plac bancurile, în general, și îmi plac oamenii care știu să le povestească/ spună!
Ce ai făcut după ce ai câștigat prima ta medalie la o competiție de anvergură? Descrie-mi puțin emoția aia și ce s-a întâmplat după…
M-am întors imediat în sala de antrenament ca să lucrez mai mult și să perfectionez ceea ce nu a fost bine, pentru următoarea competiție! Așa este în gimnastică. Nu trăim prea mult euforia succesului! Abia după ce ne retragem, putem retrăi acele momente, dar când activăm, ne repornim motoarele imediat pentru câștigarea altor medalii…
Dacă ai fi antrenoarea gimnastei Corina Ungureanu, ce i-ai reproșa? Sau pentru ce ai lăuda-o?
Da, bună întrebare. Cred că i-aș spune să aibă mai multă răbdare la învățarea elementelor!
Ne întoarcem puțin la folclor… Este adevărat că în gimnastică bătaia e ruptă din rai sau cele mai multe sunt povești venite din frustări?
Nu, nu este! Păcat că sunt unele personaje care au avut grijă să exagereze foarte mult pe acest subiect în ultimii ani…
Am văzut câteva poze cu tine la golf. Te pricepi?
Joc golf așa cum mulți oameni practică sport. În loc să alerg, să joc tenis sau să merg pe bicicletă, practic golful pe care îl recomand cu încredere! Este un sport care îmi oferă și competiție și în care am întâlnit oameni frumoși.
Cum te-ai descrie tu pe tine?
Sunt acel om care nu se descurcă în zona gri. Viața mea are obiective și nu pot trăi sau nu pot funcționa bine, fără direcții clare.
Ai vreun mare regret? Nu știu, ceva ce ai vrea să schimbi în viața ta…
Sigur că sunt regrete, dar nu trăiesc în trecut. Învăț sau încerc să învăț din greșeli, mi le asum și încerc să nu le mai repet. În general, nu dau vina pe alții și analizez ce puteam face eu mai bine și nu am făcut.
Ești în lumina reflectoarelor de atâta amar de vreme. Și totuși, despre ce nu s-a scris niciodată despre tine? Ce nu știe lumea, de exemplu?
Viața mea nu a fost la secret. Sigur cu excepția vieții personale, pe care am ținut-o privată, dar nici aici nu este nimic spectaculos de spus. Suntem doi oameni normali care vin din sport.
Mie îmi este dor de vremurile în care număram medaliile și aveam de unde să-mi aleg niște idoli… Te înfurie gândul că trăim din amintiri?
Nu mă înfurie lipsa de rezultate pentru că știu și motivele acestui declin. Campionii se cresc greu! În minimum 10 ani… Cei care nu cunosc fenomenul sportiv, sigur că vor medaliile peste noapte, dar ținând cont de condițiile actuale din sportul românesc, e greu să ne mai apropiem de ce am avut în trecutul nu foarte îndepărtat. Medalii vor mai fi, dar răbdare!
Să ne imaginăm puțin… Ce ar făcea ministrul tineretului și sportului Corina Ungureanu pentru gimnastică?
Ministrul Ungureanu s-ar înconjura de oameni mai documentați și mai experimentați decât ea!
Ce mesaj ai pentru admiratorii tăi, pentru fanii gimnasticii care citesc acum Ziarul Ploieștii?
Să trecem cu bine peste aceste momente de pandemie care ne pun frână în viața noastră, a tuturor! Sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente