10.7 C
Ploiești
vineri, 3 decembrie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Comunismul a fost experimentat mai întâi în Germania

Comunismul a fost experimentat mai întâi în Germania

La 8 februarie 1920, Winston Churchill a scris pentru publicaţia Illustrated Sunday Herald articolul „Sionism vs. Bolşevism”, din care cităm: „De pe vremea lui Spartacus-Weishaupt, până la Karl Marx, Troţki (Rusia), Bela Kuhn (Ungaria), Rosa Luxemburg (Germania) şi Emma Goldman (Statele Unite), conspiraţia francmasonică mondială a luat în mod constant amploare, cu scopul de a răsturna ordinea specială existentă şi de a reconstrui societatea având ca bază împiedicarea dezvoltării fireşti, răutatea, invidia şi promovarea unei egalităţi imposibile. Această conspiraţie a avut rolul principal în fiecare mişcare subversivă din secolul al XIX-lea; şi acum, în fine, această clică de personalităţi străine din lumea întreagă a marilor oraşe din Europa şi America au înşfăcat de păr poporul rus şi au devenit stăpâni absoluţi ai acelui enorm imperiu”.

Spartacus League a fost o mişcare revoluţionară marxistă, care şi-a desfăşurat activitatea pe teritoriul Germaniei în timpul Primului Război Mondial. Fondată de evreii Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, a fost ulterior redenumită Partidul Comunist German, alăturându-se Cominternului în 1919. A fost motorul Revoluţiei Germane din 1918-1919.
După abdicarea Kaiser-ului, în 9 noiembrie 1918, în aceeaşi zi a avut loc, în Germania, proclamarea a două republici. Karl Liebknecht, de la balconul palatului din Berlin, a declarat Germania ca fiind Republică Socialistă. În aceeaşi noapte, Philip Scheidemann a proclamat Republica din Weimar de la balconul Reichstagului (parlamentul german).
Totuşi, la Berlin, comuniştii n-au avut prea mare succes. Rosa Luxemburg şi Karl Liebknecht au fost arestaţi iar mai apoi ucişi.
În primele luni ale anului 1919, au avut loc alte revolte armate în toată Germania. În unele state, chiar dacă doar temporar, au fost proclamate „republici ale consiliilor”. Cea care a ieşit cel mai mult în evidenţă a fost Republica Sovietică Bavaria, cunoscută şi sub denumirea de Republica Sovietică de Munchen. Independentă de Republica de la Weimar, a avut capitala la Munchen, de unde şi a doua denumire a sa. Primul ei preşedinte ministru a fost evreul Kurt Eisner, asasinat mai apoi în 21 februarie 1919. Republica a fost condusă ulterior de evreii Gustav Landauer, Ernst Toller, Erich Muhsam. Toller o denumea „Republica bavareză a iubirii”.
În 12 aprilie 1919, puterea a fost preluată de evreul Eugen Levine, care a promulgat reforme radicale: formarea Armatei Roşii, dispariţia banilor cash, exproprieri, schimbări în sistemul de educaţie. A ucis mai mulţi membri ai vechii elite conducătoare. Evenimentele care au urmat nu au permis ca reformele impuse de ei să fie implementate. În 2 mai 1919, germanii au recucerit Bavaria, iar Levine a fost executat.

A fost Hitler bolşevic?
„În tinereţe, Hitler a fost reprezentantul Consiliului de război al guvernului, în timpul Republicii Sovietice Munchen. În primăvara lui 1919, capitala Bavariei, Munchen , a fost pentru puţine zile „republică sovietică”. Guvernarea centrală, social-democrată, a pus repede capăt acestei tentative comuniste de acaparare a Bavariei.
În legătură cu ceea ce afirmam la început despre Hitler, istoricii nu se pot pune de acord asupra ideii dacă acesta a împărtăşit idealurile bolşevice. O poză din 26 februarie 1919 a surprins un moment în timpul funeraliilor din Munchen, ţinute în memoria celui ce fusese ucis cu câteva zile în urmă, prim-ministrul bavarez Kurt Eisner, (notează Deutsche Welle).
În grupul ofiţerilor în uniformă se poate distinge lesne chipul unui om care, câţiva ani mai târziu, va cunoaşte faima mondială, Adolf Hitler. Această fotografie stă mărturie pentru participarea viitorului Fuhrer de extremă dreapta la înmormântarea unui om, înflăcărat susţinător al ideilor de stânga, aşa cum era Eisner”, scrie ziare.com.

Articolul precedentMă doare-n băşcălie!
Articolul următorDeces Prof. Minescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Lucrările la CN „I. L. Caragiale”, preț majorat pentru a treia oară

Șantierul este programat să se deschidă la anul Ce înseamnă să nu faci o investiție la timp! Vom vedea exemplul clar al proiectului «Restaurare parțială...

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte...

Patru noi locuri de joacă, în Ploiești

Rominserv, companie membră a K.M.G. International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești, urmează să amenajeze 4 locuri de joacă în oraș, pe strada Gh....

Turcia nu poate fi jandarmul SUA în Afganistan

Erdogan, care a făcut declaraţii după şedinţa cabinetului său, a dat vestea opiniei publice: ”Ne-am înţeles cu Biden asupra faptului că nu avem nicio...

Scrumiere stradale, în Ploiești

Luna trecută, municipalitatea anunța că, în baza unui parteneriat cu British American Tobacco, va începe programul „Alege asumat un oraș curat”. Ei bine, mai...