luni , 6 aprilie 2020
Home / Actualitate / Comuna Posești va finaliza în 2020 proiectul de alimentare cu apă

Comuna Posești va finaliza în 2020 proiectul de alimentare cu apă

Proiectul de înființare a rețelei de alimentare cu apă în comuna Posești, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I (PNDL I), se apropie de sfârșit. Primăria va întocmi documentația pentru obținerea fondurilor necesare extinderii rețelei astfel încât, la final, întreaga localitate, cu toate satele componente, să fie racordată la sistemul centralizat de alimentare cu apă.

În prezent, în satele Posești Pământeni și Posești Ungureni sistemul funcționează, a fost predat către Hidro Prahova, există contracte realizate între furnizor-beneficiar, gradul de acoperire cu rețea a gospodăriilor fiind de 60%. La Nucșoara de Jos și Nucșoara de Sus, sistemul funcționează pe tot ceea ce înseamnă străzile principale, iar la Valea Plopului și Valea Screzii lucrarea a ajuns în faza de probe. În 2020 urmează ca, la Nucșoara de Jos și Nucșoara de Sus, să fie montate stațiile de pompare, rețeaua devenind astfel funcțională și pentru zonele înalte, iar gradul de acoperire va fi de 80%.
La Valea Plopului și Valea Screzii se vor face probele pe rețea, va fi predat sistemul către Hidro Prahova, alimentarea cu apă fiind pusă în funcțiune pentru 90% dintre gospodării. Primăria Posești va întocmi, tot în 2020, documentația pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă, după cum urmează: integral pentru satul Târlești; pentru diferența de 40% din satele Posești și Bodești; pe câteva străzi din Nucșoara de Jos și Nucșoara de Sus (diferența de 20% neacoperită din proiectul „mamă”); la Valea Plopului, în câteva zone, pentru 10% neacoperite prin proiectul inițial.
În final, la încheierea celui de-al doilea proiect (extindere rețea), comuna va fi în totalitate racordată la sistemul de alimentare cu apă.

Distribuie:

Check Also

Ceapa verde

DEREGLĂRILE HORMONALE POT FI ECHILIBRATE CU CEAPĂ VERDE Folosită în toate anotimpurile, ceapa este foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *